Wat een week.  Frisjes, maar heerlijk weer.  Toch opletten voor de luchtvervuiling als je met een houtkachel verwarmt.  Bij de Herentalse sp.a is de hemel nog helemaal niet opgeklaard. Smog alom.

Een rode machtstrijd voor een schepenambt verhit de lokale gemoederen. Zeker nu  'Jantje De Leugenaar Peeters' (dixit GVA) het rode schip gaat verlaten, is de verdeeldheid bij de sp.a in de keizerstede duidelijker dan ooit. 

Gaat Vic Vervloesem de post van schepen aanvaarden, of mag Vic niet?  Of gaat 'groene' Erik Vervoort met het schepenbeen lopen?  Vervloesem behaalde 293 voorkeurstemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen 2012, Vervoort 223. 

Wie komt er nieuw in de gemeenteraad? Marcel Van Dingenen (222 voorkeurstemmen) is de eerste opvolger, maar door ziekte zou hij geen mandaat willen. Dan volgt Eddy Lambaerts (187 stemmen) (Real Noorderwijk).   Of gaat sp.a schuiven van de OCMW-raad naar de gemeenteraad?  Wie gaat als onafhankelijke zetelen?

De koffie blijft bijzonder heet, dik en zwart in De Zalm. Misschien brengt de Rode van Morkhoven soelaas bij de socialisten.  

COLUMN : Frans Van Veldhoven / NNieuws.

(wordt vervolgd : iedere week weer, hier op NNieuws). Je reacties blijven welkom redactie@nnieuws.be