Zaterdagavond vond in Hof ter Rielen in Kasterlee een geslaagde blinde-wijnproefavond van Commanderij Kempen plaats. Voorzitter Felix Aertgeerts : 'Commanderij Kempen is een regionale wijnproeversvereniging en behoort in Vlaanderen tot de grootste commanderijen. Binnen de nationale Vlaamse Wijngilde is ze 45 jaar actief. Zo'n 130 Kempense liefhebbers van goede wijn vinden er elkaar voor het proeven van wijn in een vriendschappelijke sfeer.

De blinde-wijnproefavond van zaterdagavond zat vol verrassingen. Ieder lid had een wijn (€15-€25 ) meegebracht en liet die blind proeven aan een panel van 12 leden, die er telkens ook een commentaar bij gaven.'

Verjonging bestuur

Voorzitter Felix Aertgeerts : 'Tijdens de algemene vergadering werd zaterdag ook voor verjonging van het bestuur geopteerd. Kim Bastiaens (30) uit Nijlen zal onze rangen als secretaris versterken.  Ze is een dynamische jonge dame met het wijnhart de juiste plaats. Ik wens ze alle succes toe.'

'Als baby champagne op een koffielepeltje', cursus 'Sommelier' bij DTL Herentals

Kim Bastiaens is erg bij met de aanstelling als secretaris van Commanderij Kempen : 'In het dagelijks leven ben ik Adviseur Sociale Zorg bij de lokale politiezone Heist. Ik ben diensthoofd van de dienst 'Slachtofferbejegening', voer sociale onderzoeken inzake jeugdzaken uit en ben verantwoordelijke voor het welzijn op het werk (actieplannen e.d.).

De wijnmicrobe had mij reeds snel te pakken. Vanaf mijn 14e bezocht ik met mijn papa regelmatig grote en kleine wijnproeverijen en van hem leerde ik de eerste kneepjes van het wijnproeven.

Op mijn twintigste ben ik met mijn mama aan de cursus 'Sommelier' begonnen in DTL CVO Herentals, die we voor de fun twee keer volgden omdat die zo interessant en boeiend was.

Nu help ik nog op wijnbeurzen en opendeurdagen, al is dat sinds de geboorte van m'n kindje Flor op een lager pitje komen te staan. Verder ga ik mee naar beurzen in het buitenland (Frankrijk: Vinisud, Spanje: Fenavin) om op zoek te gaan naar nieuwe ontdekkingen voor Wijnen Jacqueline (Nijlen).

Tenslotte nog een leuke anekdote die telkens opnieuw verteld wordt: mijn grootvader gaf me toen ik 3 maanden oud was champagne op een koffielepeltje. Dat wist ik toen ten zeerste te appreciëren, en dat is nog steeds niet veranderd...,' besluit een superblije Kim Bastiaens.

De winnaars blinde-wijnproefavond Commanderij :

Villa des Quatre Soeurs Bordeaux 2010 - Wijn Thienpont Marc €18,71
Valderiz Ribera Del Duero Spanje 2010 - Wim Sas €21,8
Chateau Vignelaure AC Côteaux d'Aix en Provence Provence 2009 - Winfin €18
Ritme Celler - Ritme rood AOP Priorat 2014 - Wijnen Jacqueline €15
Bouscassé Brumont Madiran 2009 - Provino €16,9
Gaia Estate Koutsi Village Nemea Nemea Griekenland 2008 - Saveur Suisses €22,9
Arnoldus, Hermanuspietersfontein Zuid Afrika 2011 - Olejovino Wechelderzande €23
Vendrell Rived - L'alleu AOP Montsant 2013 - Wijnen Jacqueline €15,90
Stiegelmar Zweigelt, blaufrankisch, Cab Sauv Oostenrijk 2011 - Oostenrijks wijnhuis €17,9.

Bij de groepsfoto van links naar rechts: Tony Berckx (Penningmeester), Lode Verhulst (Wijnmeester), Kim Bastiaens (Secretaris), Felix Aertgeerts (Voorzitter), Fons Verbist ( Wijnmeester), Jef Wouters (Ondervoorzitter).

Guy Verellen / NNieuws.