3 schorsingsberoepen bij de raad voor vergunningbetwistingen hebben de voorbije maanden toch nog voor enige vertraging gezorgd.



Hoewel de stedenbouwkundige vergunning voor de Noord-Zuid Kempen was afgeleverd en het aannemersconsortium begin mei 2011 werd aangeduid en de werken voor bouw en 30-jarig onderhoud werden gegund.

Fase 1, de aanpak van een reeds kruispunten, is reeds gedeeltelijk afgewerkt en zit voor de rest op schema.

Ook de gemeente Kasterlee had zich als tussenkomende partij gemeld in de zaak van de schorsingsverzoeken, gezien het enorme belang van de Noord-Zuid Kempen voor deze gemeente. Inmiddels werd de schorsing verworpen en kon gisteren finaal ook de langverwachte 'financial close' worden afgerond en getekend.

De brug over de Zaardenstraat en het kappen van de bomen op de Kempense Heuvelrug voor de aanleg van de tunnel zullen in Kasterlee de eerste zichtbare werken zijn.

Burgemeester Ward Kennes van Kasterlee : 'Het is een hele opluchting dat de financiële contractsluiting' heeft plaatsgevonden, want in deze tijden zijn de banken erg risico avers geworden en moet elk dossier 100% sluitend zijn voor ze zich engageren.

Kasterlee kijkt reikhalzend uit naar de eerste spadesteek door een Vlaamse minister begin december.'