Samen met de start van het nieuwe jaar komt het gymnastiek wedstrijdseizoen op gang. Na enkele voorbereidingswedstrijden en al een vooruitgeschoven officiële voorronde zijn de gymnasten van Corpus Sanum er helemaal klaar voor.

Op de Interclub in Hulshout vielen er al vele medailles in de Herentalse mand en overwinningen op Dubbelmini voor Jill Goris (C13-14), Amber Michiels (C15-16), Lore Ooms (B9-10), Kato Vivijs (B15-16), Bauke Van De Bulck (A9-10), Nell Caers (A13-14) en Anouk Caers (A15-16). In de discipline Tumbling liet Roos Verwimp zich opmerken met een mooie overwinning.

Een week later deed ze het nog eens over op de Kempen Cup in Oud Turnhout. Hier kwamen er weer een aantal Corpus Sanumgymnasten op het hoogste schavotje. Bij Dubbelmini was dat Jorien de Peuter (C13-14), Sofie Bulckens (C15-16), Jarno Peeters (B+17) en Rhodo Bervoets (A11-12). Trampoline stond ook op het programma en daar won Rhodo Bervoets (A11-12) opnieuw goud net zoals Nell Caers (A13-14)

Op hun eerste officiële Provinciale Voorronde In Hasselt waren de verwachtingen van de talentvolle ploeg Artistieke Gymnastiek (AGD) hoog gespannen. Ze hebben echter alle verwachtingen ingelost en meteen mooie prestaties neer gezet. In de categorie 8 jaar (I-niveau) wonnen Zita Schollen, Paris Leysen en Lore Pauwels meteen een goede medaille. Zilver was er voor Annelien Verstreepen en Olivia Bussels. Bij de 9-jarigen was er tenslotte ook een zilveren medaille voor Nora Kabuya. Zonder meer voor iedereen een schitterend resultaat.

De 2 Roemeense Topgymnasten Teo en Diana Teodoru beginnen binnen enkele weken aan hun competitiedebuut in België. Zij zitten voorlopig niet meer op de Topsportschool in Gent wegen naturalisatieproblemen en worden opgevangen met de clubwerking.

Alle wedstrijdgymnasten beginnen nu aan hun ultieme voorbereiding voor de Provinciale Voorronden die volgende week beginnen. Hier kunnen zij een selectie afdwingen voor de de Vlaamse en Belgische kampioenschappen. Corpus Sanum richt zelf zo een wedstrijd in op 24 & 25 januari voor C-niveau in ... Olen. De jaarlijkse Turnshow is gepland op zondag 22 maart en wie nog wil aansluiten bij de club is altijd welkom.

Foto: De AGD-ploeg met Olivia, Paris, Annelien, Lore en Zita tussen hun fiere trainers Larisa en Rudi.