Na een super geslaagde 1e eetdag van Corpus Sanum maken 4 geselecteerde gymnasten zich op om begin december deel te nemen aan de World Age Group Competition Trampoline in het Deense Odense.

In zaal "De Vrede" Sint Jozef Olen ging vorige week de eerste eetdag van Corpus Sanum door met meer dan 300 inschrijvingen. Het groeiend succes van de vrijwilligers werking zorgde ervoor dat dit nieuw initiatief van de Herentalse Turnclub meteen een schot in de roos werd. Wie er geweest is kan dat getuigen en voor de afwezigen komt er volgend jaar bijna zeker een nieuwe editie. Het smaakte naar meer.

Na een schitterend seizoen, met 3 Belgische titels, konden 4 gymnasten van Corpus Sanum zich selecteren voor de WAGC Trampoline. Dat is het Wereldkampioenschap voor de jeugd en met meer dan 1450 deelnemers uit 41 landen het grootste evenement in zijn soort.

Het WK gaat door in Odense Denemarken en daarmee is de cirkel voor Corpus Sanum rond. In 2001 ging de club voor de eerste keer mee naar de WAGC en dat was ook in Odense. Na die eerste keer hebben de trampolinespringers van Corpus Sanum zich onafgebroken 9 keer kunnen selecteren voor dit WK van de jeugd.

Routinier van de ploeg is Yoni Verdonck die aan haar 4 deelname zit. Yoni komt uit in de disciplines Dubbelmini, Trampoline individueel en synchroon. De zussen Nell & Britt Caers nemen deel aan de synchroon competitie en Nell ook aan Trampoline individueel. Debutant van de delegatie is Rhodo Bervoets die uitkomt op Trampoline.

Als één van de coachen van het Belgisch team werd Alex Dillen verkozen en dochter Cathy gaat mee als jurylid. Afreis is op maandag 30 november en de delegatie is terug thuis op maandag 7 december.

De overige wedstrijdgymnasten Tumbling en Trampoline van de Herentalse Turnvereniging Corpus Sanum bereiden zich op het nieuwe seizoen voor met 2 Interclubwedstrijden. De eerste is bij goede buur Altis Hulshout en de volgende is de Kempen Cup in Oud-Turnhout.

Foto's :  Yoni Verdonck, Rhodo Bervoets, Nell en Britt Caers / AD.