Tijdens het weekend van 24 & 25 januari organiseert de Herentalse Turnvereniging Corpus Sanum een Provinciale Voorronde Trampoline, Dubbelmini en Tumbling in de sporthal van Olen. Waarom in Olen lees je hier verder in het artikel. Er hadden vorige week ook al enkele Provinciale Voorronden plaats en dat zijn wedstrijden waar de gymnasten hun selectie kunnen afdwingen voor Vlaamse en Belgische kampioenschappen.

De Corpus Sanum ploeg Artistieke Gymnastiek (AGD) hadden al hun 2-de wedstrijd die deze keer doorging in Hoogstraten. Ze bevestigden allemaal hun vorig resultaat en behaalden dezelfde medaille. Voor de 8-jarigen Zita Schollen, Paris Leysen en Lore Pauwels was dat goud en voor Annelien Verstreepen en Olivia Bussels was dat zilver. De 9-jarige Nora Kabuya won ook opnieuw een zilveren medaille. Bevestiging van talent noemen ze dat.

In Bierbeek kwamen de trampolinespringers in actie op Dubbelmini. In de voormiddag waren er meteen 2 overwinningen in het B-niveau. Zowel Kato Vivijs (15-16) als Jarno Peeters (+17) waren de beste in hun reeks. In de categorie Instappers zorgde de 9-jarige Bauke Van den Bulck voor een verrassing van formaat. De Noorderwijkse Bauke liet in haar eerste officiële wedstrijd meer dan 20 concurrenten achter zich en won op overtuigende manier. Is hier een nieuwe kampioen geboren en kan zij in de voetsporen treden van Yoni Verdonck?

De organisatie van de Provinciale Voorronde in Olen is uitsluitend voor gymnasten van het C-niveau. Er zijn verschillende gymnasten bij van Corpus Sanum, waaronder zelfs een deel die in Olen woonachtig zijn. Vorig jaar voor 1 maart had Corpus Sanum als reguliere gebruiker (meer dan 2000 uren) in de Stedelijke sporthal Vossenberg een aanvraag ingediend. Een maand later kreeg de club het bericht van de Sportdienst dat men niet over de sporthal Vossenberg kon beschikken omdat ze anders competitiewedstrijden dienden te worden verplaatsen. In Olen was dit blijkbaar geen probleem en was de overeenkomst rond binnen de 2 dagen.

De wedstrijden op zaterdag 24/01 en zondag 25/01 beginnen om 9u00 en duren tot 18u00. Er zullen verspreid over 2 dagen ongeveer 600 deelnemers naar Olen komen verdeeld dus over Trampoline, Dubbelmini en Tumbling.

Foto: Bauke Van den.Bulck uit Noorderwijk