Dit jaar 's ochtendsvroeg bij de start van de abonnementenverkoop geen wachtrijen meer aan Schouwburg Rex. Dit jaar ook géén stress voor de pc om toch maar snel online je abonnementsformulier in te vullen en door te sturen. Samen met de invoering van een nieuw volledig online ticketingsysteem start Cultuurcentrum 't Getouw met een computergestuurde loting voor het verdelen van abonnementen en losse tickets. Inschrijven voor deze loting kan van vrijdag 5 juni tot en met zondag 21 juni. Met het nieuwe systeem krijgt iedereen gelijke kansen.

Tot voor kort werkte het cultuurcentrum volgens het principe 'wie eerst komt, eerst maalt'. Wie tijd en energie had om vroeg op te staan om aan te schuiven in Schouwburg Rex, kon als één van de eersten zijn abonnementsformulier afgeven. Daardoor maakte hij of zij grote kans om voor alle voorstellingen tickets te hebben. Datzelfde gold voor wie 's ochtends vroeg voor zijn pc zat.

Niet langer houdbaar
Fysieke wachtrijen en stress voor de pc zijn niet meer van deze tijd. Bovendien, door de grote groei van het aantal abonnees was deze werkwijze onmogelijk houdbaar. De chronologische verwerking van alle manueel ingediende abonnementsformulieren én de terugkoppeling naar de abonnees, vroegen bijzonder veel administratief werk.

Tussen 5 en 21 juni
Met een geautomatiseerd online ticketingsysteem is dit tijdrovend manueel werk voorgoed verleden tijd. Om iedereen een gelijke kans te geven, werken we vanaf dit jaar met een lotingsysteem. Dit principe houdt in dat je in de periode van vrijdag 5 juni tot en met zondag 21 juni alle tijd krijgt om via www.getouw.be de voorstellingen te selecteren waarvoor je tickets wenst. Er is geen gescheiden verkoop meer van abonnementen of losse tickets. Iedereen start in dezelfde 'pot'.

Ofwel allemaal, ofwel niemand
Na zondag 21 juni verloot de computer voorstelling per voorstelling de beschikbare tickets onder alle 'kandidaten'. Mensen die in één bestelformulier voor een voorstelling meerdere tickets bestelden voor vrienden en familie, worden in de loterij als één groep beschouwd. Ofwel heeft iedereen van je groep een ticket ofwel niemand.

Moeite met pc of heb je geen internet?
Het nieuwe lotingsysteem betekent dat je in de inschrijvingsperiode van 5 tot en met 21 juni alleen online tickets of abonnementen kan bestellen. Mensen die niet over internet beschikken of graag wat extra hulp hebben, kunnen tijdens de openingsuren altijd terecht aan de cultuurbalie in Schouwburg Rex, Smallestraat 2.

Tijdens de inschrijvingsperiode is de cultuurbalie op maandag- en donderdagavond bovendien extra open van 18 tot 21 uur. Er worden ter plaatse pc's ter beschikking gesteld. De medewerkers van het cultuurcentrum helpen je op weg.

Tickets kopen na de loting?
Na de loting krijgt iedereen een mail of een brief met een overzicht van de voorstellingen waarvoor hij of zij door de computer 'uitgeloot' werd. Deze mail gaat vergezeld van een betalingsuitnodiging. Bij een correcte betaling binnen de twee weken ontvang je de bestelde tickets.

Op maandag 13 juli start de verkoop van alle overblijvende tickets. Je kan deze zowel online bestellen én betalen via www.getouw.be, als persoonlijk afhalen aan de cultuurbalie. Met het nieuwe ticketingsysteem kan je dus meteen online betalen en je tickets afdrukken of bewaren in je Passbook.

Verandert er iets voor abonnees?
Je bent abonnee als je voor minimum vijf voorstellingen wordt uitgeloot. In dat geval geniet je voor elke voorstelling van drie euro korting. Deze korting geldt ook voor voorstellingen die je later in het seizoen nog bijkomend aankoopt. Naast de financiële korting genieten abonnees nog van extra voordelen, waaronder een gratis stervoorstelling bij acht uitgelote voorstellingen.

Een groot nieuw voordeel is dat abonnees vanaf nu al meteen extra tickets kunnen bestellen voor kinderen, vrienden, familie, ...

De jongerenabonnementen verdwijnen. Deze vervangen we door een vaste korting van drie euro voor iedereen jonger dan 23 jaar.

Wat heeft het cultuurcentrum in 2015 – 2016 in petto?
Je kan het volledige programma bekijken via www.getouw.be. Op deze site kan je je tussen 5 en 21 juni ook inschrijven voor de loting of na 13 juli tickets (bij)bestellen.