De Herentalse cultuurraad zet de deuren elk jaar open om een individu, groep of vereniging  van Herentals, Morkhoven en Noorderwijk vanwege culturele prestatie eer te betonen.  Doelstelling van dit cultureel project is om deze doelgroep te belonen die ijvert naar buiten te treden met activiteit, zang, toneel, projecten, poëzie, kortom  kunst in brede zin van het woord en daardoor mensen beroert.  De winnaar krijgt tijdens deze avond een mooi exclusief beeldje geschonken door de kunstenaar zelf.

Op deze manier heeft de cultuurraad reeds Louisa De Busser, Albert Laureys, Jan Cools, Den Dorpel, Sint-Franciscuskoor, Rik Rossenbacker,  Frans Van Elsen en laatst Kol. Maksimaal in de schijnwerpers geplaatst.

De ceremonie vindt jaarlijks plaats tijdens de nieuwjaarsreceptie in de foyer van ‘t Schaliken, waar alle verenigingen  van Groot-Herentals worden op uitgenodigd. Dit gebeurt in feestelijke stemming met daaraan een nootje muziek of voordracht gekoppeld.  Voor de goede gang van zaken, zijn er reglementen opgesteld waarvan enkele voorwaarden en tijdslimieten. Deze vind je op www.cultuurraadherentals.be

Een enthousiasteling zal zich niet laten tegenhouden door de regels van het spel om de uitdaging met plezier aan te gaan. Dit door zelf initiatief te nemen en zich in te schrijven tot deelname of zich te laten begeleiden en laten voordragen door een fan, vriend of vriendin die deskundig is op het terrein.    Info: Anneleen Hermans,  Anneleen.hermans@HERENTALS.BE  tel. 014-285130.