De cursisten van de Academie voor Beeldende Kunst uit Herentals leggen momenteel de laatste hand aan twee levensgrote schilderijen. Elk schilderij meet vier op 2 meter en de cursisten werken er samen aan. Elk schilderij is immers opgebouwd uit verschillende andere schilderijtjes die door de studenten nu op het grote doek worden aangebracht.

Beide schilderijen zijn geïnspireerd op het werk 'De Galerij' van Cornelis Van der Geest. Het zijn allebei figuratieve werken: het ene doek geeft de academische klassieke versie weer, het andere doek is de hedendaagse versie. De hedendaagse versie is van de leerlingen van de derde en vierde graad. De leerlingen van de eerste en tweede graad werkten aan de klassieke versie.

In de hedendaagse versie van het doek sluimert ook het doek van Luc Tuymans, waarrond de laatste tijd zoveel rond te doen was.

De twee werkstukken worden de trekpleister tijdens de Dag van het Deeltijds Kunstonderwijs op zaterdag 7 februari in de Academie voor Beeldende Kunst in de Markgravenstraat.