CVO DTL Herentals herbergt cursisten van 50 verschillende nationaliteiten die in het Centrum allemaal Nederlands leren om hier een toekomst en een leven uit te bouwen.
Adjunct-directeur Jan Michielsen : 'De gebeurtenissen in Brussel zijn voor ons allen en deze anderstalige mensen een enorme shock en hebben vaak een directe inpakt op hun leven.

In de klassen zagen we tranen passeren, ongeloof in de ogen, maar vooral de drang om iets te kunnen doen, om te kunnen steunen, om te kunnen tonen dat anderstalig zijn niets te maken heeft met wat er in Brussel is gebeurd.

Vanavond werkten alle klassen, waar mensen uit de hele wereld Nederlands komen leren, van de beginners tot de gevorderden, rond dit thema. Op grote posters schreven de cursisten steunbetuigingen, hoop en wensen voor Brussel en onze samenleving.

In hun eigen taal. In onze taal. Maar vooral met heel hun hart. Ze schreven hun afschuw en verdriet op.

De muren van het CVO guesthouse Piccadilly werden helemaal bedekt met hartverwarmende woorden in talen van de wereld, talen meegebracht door de mensen die ook in Herentals en ruime omgeving thuis zijn, die van ons land hun thuis willen maken, in vrede, in liefde.

De posters blijven hangen en worden nog uitgebreid tot het praatcafé in het kader van Wereldtals op zaterdagvoormiddag 23 april. Dan verwelkomen onze anderstalige cursisten, te midden van deze steunende woorden, iedereen die kennis wil maken met hun taal.

Ontcijfer wat ze schreven. Leer eerste woordjes in Tamil of Chinees. Proef van Portugees en Hongaars. Sla een babbeltje in het Spaans of Engels.

Onze cursisten verwelkomen je hartelijk met een drankje op zaterdag 23 april van 10 tot 13u in Piccadilly, het guesthouse van CVO DTL op de hoek Kerkstraat-Collegestraat, Herentals (ingang via Collegestraat)', besluit Adjunct-directeur Jan Michielsen.

Foto's Johan Temmerman / NNieuws.