Nog een weekje en dan mogen de cursisten van de opleiding Fietsenmaker op workshop gaan bij de service course van de Belgische wielerploeg Lotto Soudal in Herentals. Het wordt dus niet zomaar een bezoekje, maar een stap in de praktijk voor de cursisten van CVO DTL Herentals.

'Zonder goed gerief kom je niet ver', wielrenners ook niet. En daar zorgen de fietstechniekers van Lotto Soudal voor. Woensdag 18 januari mogen de DTL-cursisten van de opleiding Fietsenmaker, specifiek van de module Fietsmontage en -onderhoud, een blik achter de schermen werpen bij deze Belgische wielerploeg en ondervinden hoe de mecaniciens elke fiets klaarmaken voor training en wedstrijd.

Hoe wordt de dag gevuld?

Marko Heijl, Sponsoring en PR Manager van Lotto Soudal, heeft voor een goed gevulde namiddag gezorgd. Onderwerpen als een fiets correct kuisen en smeren, onderdelen efficiënt (de)monteren en elektronische shifters hanteren komen allemaal aan bod.

De cursisten worden met andere woorden ondergedompeld in het beroep van een 'mecano'. Uiteraard zullen ze ook voldoende mogelijkheden krijgen om zelf vragen te stellen.