Vandaag organiseert de Vlaamse Liga tegen Kanker (VLK) de vijftiende editie van de Dag tegen Kanker. Dit jaar nemen meer dan 100 Vlaamse en Brusselse ziekenhuizen en campussen in heel Vlaanderen deel aan deze actie en leggen ze hun kankerpatiënten extra in de watten. Honderden vrijwilligers van de VLK spelden die dag gele solidariteitslintjes opbij bezoekers en personeel. Ook het AZ Herentals doet opnieuw mee.

Elke dag krijgen gemiddeld 105 Vlamingen te horen dat ze kanker hebben. Dat is voor elk van hen en voor hun naasten zeer ingrijpend. Het hele jaar door komt de VLK op voor de belangen van kankerpatiënten, maar op de Dag tegen Kanker vraagt ze specifiek aandacht voor hen en hun strijd door gele solidariteitslintjes uit te delen. Honderden VLK-vrijwilligers nodigen alle ziekenhuisbezoekers uit om dit lintje op te spelden als teken van solidariteit, verbondenheid en medeleven.

Daarnaast verwennen op de Dag tegen Kanker heel wat ziekenhuizen en campussen kankerpatiënten met een hapje en een drankje, een voet- of handmassage, een schoonheidsverzorging, een uurtje relaxatie, een informatieve workshop of een attentie. Een overzicht van alle activiteiten vindt u op www.dagtegenkanker.be.

In het AZ Herentals kunnen patiënten kiezen uit een waaier aan workshops en verwensessies, zoals handwerk, revalidatie en relaxatie, pedicure en gelaatsverzorging. Ook worden er rondleidingen voorzien in de apotheek en de radiologie. In de namiddag komt Luc Steeno langs om de aanwezigen persoonlijk een hart onder de riem te steken.  Foto's archief editie 2013 /Nnieuws