Op donderdag 12 september neemt het AZ Herentals opnieuw deel aan de Dag tegen Kanker, de jaarlijkse verwendag voor kankerpatiënten. De hele dag zijn kankerpatiënten welkom voor workshops, verwensessies en een hapje en drankje. In aanloop naar deze dag, op dinsdagavond 10 september, organiseren de diëtisten van het ziekenhuis ook een lezing  over de relatie tussen voeding en kanker.

Op de Dag tegen Kanker, het jaarlijkse initiatief van de Vlaamse Liga tegen Kanker, wordt uitdrukkelijk de aandacht gevraagd voor mensen met kanker. Daarom voorziet het AZ Herentals op 12 september verwensessies en workshops in het ziekenhuis. Ook is er een praatcafé waar kankerpatiënten bij een hapje en drankje kunnen praten met lotgenoten en hulpverleners. Verder komt actrice Tine Embrechts op bezoek om de patiënten een hart onder de riem te steken. Want Dag tegen Kanker is ook een dag van solidariteit met de mensen die zelf of in de naaste omgeving getroffen worden door kanker. Dat uiten medewerkers en bezoekers door het gekende gele lintje op te spelden.

In aanloop naar Dag tegen Kanker organiseren de oncodiëtisten van het ziekenhuis een lezing over de relatie tussen voeding en kanker onder de noemer ‘Voeding en kanker. Feiten en fabels’. Iedereen is welkom op dinsdagavond 10 september, om 19.30 uur in het ziekenhuis. Inschrijven voor deze lezing is wenselijk: mail dieetkeuken@azherentals.be of t 014 24 61 94 (tijdens weekdagen).

Meer informatie over Dag tegen Kanker: www.dagtegenkanker.be

Het AZ Herentals is een ziekenhuis met een zorgtraditie sinds de dertiende eeuw. Het stelt ruim 600 personeelsleden en 100 geneesheerspecialisten tewerk en beschikt over 243 bedden.  Foto's archief 2012 / N.