Het avontuur van de Chinese Dandan loopt stilaan op zijn einde. Vandaag begon ze aan haar laatste week op Antwerpse bodem. En die is ze gestart in Geel, op de Hooibeekhoeve. Samen met de jongeren van de speelpleinwerking van Geel werd ze ondergedompeld in de boerderij en alles daarrond. Ze kon de koeien aaien, voederen en kwam er alles te weten over een moderne melkstal.

Daarna vertrok ze met een geo-cache het veld in. De dag werd afgesloten met een glas verse melk en pannenkoeken met hoeve-ijs en aardbeien. Eén voor één lekkere hoeveproducten!

Wil je weten wat Zhao Dandan schrijft over haar bezoek? Lees het vanaf morgen op haar blog www.toerendetoerist.be

Dagdag Dandan

Op zondag 16 augustus eindigt Dandans roadtrip door de provincie Antwerpen. 's Morgens geniet ze nog van Déjeuner sur l'herbe, een mooie wandeling gevolgd door een copieus ontbijt met panoramisch zicht in De Schorre. Daarna wuiven al haar gastgezinnen Dandan uit.

Dandan trekt terug naar China met een rugzak mooie herinneringen: "Pitkamperen heeft me het meest verrast. Je kampeert hoog in een boom, maar eens je in de boomtent zit, voel je dat niet meer." vertelt Dandan "Tomorrowland in De Schorre was een absolute topper en zou ik zeker aanraden aan mijn vrienden. Als mijn ouders naar België zouden reizen, zou ik hen het schemerspoorfietsen in Kapellen warm aanbevelen. Met een kleine groep gezellig fietsen over de sporen en genieten van het bos was echt leuk."

Beleef de boerderij

Op Hooibeekhoeve maak je kennis met een modern melkveebedrijf én veel meer. Je kunt er een tocht maken met een huifkar, er op uit trekken met een geo-cache, de interactieve tentoonstelling 'Windows@rural' verkennen of op een speelse manier ontdekken hoe mest werkt. Jaarlijks ontvangt Hooibeekhoeve meer dan 100 groepen: scholen, verenigingen, vrienden, gezinnen, ... Hiervoor maak je op voorhand een afspraak. Alle informatie vind je op www.provincieantwerpen.be > Beleef de boerderij. 

Op de foto Dandan samen met de jongeren van het speelplein van Geel en blogster Hannelore met haar kinderen - Copyright: provincie Antwerpen/ NNieuws.