Een ruime jonge delegatie van Danscenter Time-Out in Herentals neemt van 2 tot 5 november deel aan het WK discodansen in het Zweedse Örebro. Dansers en supporters zijn helemaal klaar voor een bijzonder spannend avontuur.

Op het WK treden de beste teams van elk land aan. Time-Out neemt deel met 2 uitgebreide formatieteams (24 dansers) en twee 'small groups' (7 dansers). Ook enkele solo- en duo-dansers komen in actie.

De coach is de ervaren Sandy De Win. "We proberen een have finale te behalen en beschouwen alles wat erbij komt als een geweldige extra", aldus Guy Sas, uitbater van Time-Out en zelf gewezen sterdanser.

"Iedereen heeft er in elk geval keihard naartoe gewerkt. Het niveau op zo'n WK is hoog. Maar de Belgische teams doen het meestal wel goed. Ons land heeft al meerdere wereldkampioenen afgeleverd."

Te meten aan het enthousiasme van de jonge dansers, kan de trip naar Zweden al niet meer stuk. De jongeren verzamelden zelf de nodige centen om de kosten te dekken door de organisatie van een brunch, een snoepverkoop en een fuif.

Het dansen leeft bij de jeugd. "We hebben veel jonge instroom, onderstreept Guy Sas. "Er is veel respons op hiphop en moderne dans, die op ons programma zijn bijgekomen."  Van the Man.

Foto : de jonge dansers van Time-Out trekken vol enthousiasme naar Zweden / Emma Vermeersch / NNieuws.