Zondag 25 juni 2017
image
logo nnieuws

Contact voor al je nieuws

Nnieuws redactie:
redactie@nnieuws.be

U bent hier

De Biehal en DKZ lanceren unieke speelgoedkoffer

Kempen regio | Neteland
17.05.2017 - 22.03u
Door: Mark Jaspers

Vzw de Biehal STC/LDE en De Kringwinkel Zuiderkempen lanceren een unieke speelgoedkoffer. De speelgoedkoffer is gemaakt uit gerecycleerd materiaal en gevuld met duurzaam herbruikbaar speelgoed. De speelgoedbox kan gehuurd worden om in speelruimtes te plaatsen in wachtzalen in de regio Geel, Mol en Balen.

Sociale economiebedrijven vzw de Biehal STC/LDE en de Kringwinkel Zuiderkempen (DKZ) werken samen aan een nieuw project 'De Speelgoedkoffer'. Door financiële steun van de Impulssubsidie van de provincie Antwerpen konden DKZ en de Biehal de krachten bundelen, met een unieke speelgoedkoffer vervaardigd uit gerecycleerde hout als resultaat.

De box wordt gevuld met zorgvuldig geselecteerd herbruikbaar speelgoed en verhuurd aan bedrijven en organisaties die de speelgoedkoffer in hun wachtzaal plaatsen.

Duurzaam
Het resultaat is een handige speelgoedkoffer met een uniek design. De box is gevuld met duurzaam speelgoed uit de kringwinkels van de Biehal en DKZ voor kinderen tussen 0 en 3 jaar. 'Op basis van een markstudie opteren we voornamelijk voor houten speelgoed omdat dit lang meegaat, maar op vraag van de klant kunnen we de box ook vullen met plastic speelgoed.

Je ziet bijna geen verschil tussen het herbruikbaar en nieuw speelgoed', aldus projectcoördinator Diana Grasso. Het deksel is voorzien van een kralenbaan en houten puzzel zodat alle elementen van de speelgoedkoffer optimaal benut kunnen worden door de kinderen. Het speelgoed wordt periodiek vervangen zodat de klant steeds een fris aanbod heeft.

Het project is actief in Geel, Mol en Balen. In de kringwinkels in Geel, Mol en Balen kan je een prototype bekijken of in Bistro Apollon in Mol.

Sociale tewerkstelling
DKZ en de Biehal bieden mensen met mindere kansen op de reguliere arbeidsmarkt een job in hun kringwinkels en andere diensten. De speelgoedkoffer is een nieuwe marktniche voor de sociale economiebedrijven en geeft een positieve boost aan de sociale tewerkstelling in de regio.

De speelgoedkoffer wordt gemaakt door de getalenteerde doelgroepmedewerkers van DKZ in het Trash Design Atelier.

Meer info: www.despeelgoedkoffer.be 

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Webdesign door Intracto