U bent hier

De Biehal en DKZ lanceren unieke speelgoedkoffer

Kempen regio | Neteland
17.05.2017 - 22.03u
Door: Mark Jaspers

Vzw de Biehal STC/LDE en De Kringwinkel Zuiderkempen lanceren een unieke speelgoedkoffer. De speelgoedkoffer is gemaakt uit gerecycleerd materiaal en gevuld met duurzaam herbruikbaar speelgoed. De speelgoedbox kan gehuurd worden om in speelruimtes te plaatsen in wachtzalen in de regio Geel, Mol en Balen.

Sociale economiebedrijven vzw de Biehal STC/LDE en de Kringwinkel Zuiderkempen (DKZ) werken samen aan een nieuw project 'De Speelgoedkoffer'. Door financiële steun van de Impulssubsidie van de provincie Antwerpen konden DKZ en de Biehal de krachten bundelen, met een unieke speelgoedkoffer vervaardigd uit gerecycleerde hout als resultaat.

De box wordt gevuld met zorgvuldig geselecteerd herbruikbaar speelgoed en verhuurd aan bedrijven en organisaties die de speelgoedkoffer in hun wachtzaal plaatsen.

Duurzaam
Het resultaat is een handige speelgoedkoffer met een uniek design. De box is gevuld met duurzaam speelgoed uit de kringwinkels van de Biehal en DKZ voor kinderen tussen 0 en 3 jaar. 'Op basis van een markstudie opteren we voornamelijk voor houten speelgoed omdat dit lang meegaat, maar op vraag van de klant kunnen we de box ook vullen met plastic speelgoed.

Je ziet bijna geen verschil tussen het herbruikbaar en nieuw speelgoed', aldus projectcoördinator Diana Grasso. Het deksel is voorzien van een kralenbaan en houten puzzel zodat alle elementen van de speelgoedkoffer optimaal benut kunnen worden door de kinderen. Het speelgoed wordt periodiek vervangen zodat de klant steeds een fris aanbod heeft.

Het project is actief in Geel, Mol en Balen. In de kringwinkels in Geel, Mol en Balen kan je een prototype bekijken of in Bistro Apollon in Mol.

Sociale tewerkstelling
DKZ en de Biehal bieden mensen met mindere kansen op de reguliere arbeidsmarkt een job in hun kringwinkels en andere diensten. De speelgoedkoffer is een nieuwe marktniche voor de sociale economiebedrijven en geeft een positieve boost aan de sociale tewerkstelling in de regio.

De speelgoedkoffer wordt gemaakt door de getalenteerde doelgroepmedewerkers van DKZ in het Trash Design Atelier.

Meer info: www.despeelgoedkoffer.be 

imageMeer nieuws

Dries Mertens zorgt voor mooie bonus, maar Napoli vergeet Nice af te maken

Dries Mertens zorgt voor mooie bonus, maar Napoli vergeet Nice af te maken
Internationaal | Neteland | Vlaanderen 16.08.2017 - 22.55u

Elvis : 'It's now or never' zijn grootste hit

Elvis : 'It's now or never' zijn grootste hit
Internationaal 16.08.2017 - 21.15u

Nijlen zoekt energiemeesters

Nijlen zoekt energiemeesters
Neteland | Nijlen regio 16.08.2017 - 19.43u

Wie Wordt Mister Gay Belgium 2018 ?

Wie Wordt Mister Gay Belgium 2018 ?
Neteland | Vlaanderen 16.08.2017 - 19.40u

E313 : veel hinder door ongeval ter hoogte van Herentals-West

Herentals | Provincie Antwerpen | Vlaanderen 16.08.2017 - 17.13u

Maïsdoolhof is open

Maïsdoolhof is open
Heist op den Berg | Neteland 16.08.2017 - 11.01u

Nieuws uit uw regio

Webdesign door Intracto