Reeds 20 jaar worden er groenten geteeld zonder gebruik te maken van chemische bemesting en synthetische ziekte- of onkruidbestrijders.  Bioboer Marc vertelt u tijdens de rondleiding graag meer over vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding welk zorgt voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt.

Je wandelt door de onverwarmde, ecologische serre en passeert langs de velden, waar je kan ontdekken waar de groenten vandaan komen uit de groentepakketten. Wekelijks verdeelt de bio-hoeve biologische groenten- en fruitpakketten aan afhaalpunten uitgestrekt overheen de Kempen. Zo ook is er een aanbod van groenten van eigen kweek en wordt het systeem van de wekelijkse groenten en fruitpakketten toegelicht.

Workshop met biologische en wilde kruiden
Tijdens het Bio-Hoevefeest is er een workshop 'Laat je (ver)leiden door (on)kruid', waarin je de zalige, lekkere en gezonde mogelijkheden van kruiden leert kennen. Je wordt geïnspireerd om je boterham gezond te beleggen met vegetarisch én overheerlijk broodbeleg.

Bio – eco – fairtrade markt
Er is er een biologisch-, ecologisch-, fairtrade-marktje waar je biobrood en banket, kleding, speelgoed en juwelen kan kopen. Op het marktje vind je eveneens informatiestanden van Oxfam Wereldwinkel, Amnesty International, Campina energie, Natuurpunt en Velt.
De allerkleinsten kunnen samen knutselen met natuurlijke materialen en krijgen bezoek van clowns Knul en Knappie.

Kom naar ons Bio-hoevefeest en maak het je gezellig met een bio hapje en drankje met op de achtergrond sfeervolle muziek.

De toegang is gratis en iedereen is welkom!

Zondag 14 juni vanaf 14u, Pasbrug 18, 2260 Voortkapel - Westerlo