De Moedige Supporters uit Lille zijn 50 jaar jong. Vrijdagavond mocht voorzitter Jef Van den Broeck de honneurs waarnemen tijdens een feestelijke zitting in PC St.-Pieter. 'Wie had ooit gedacht dat de supportersclub die voor Staf Herygers werd opgericht na 50 jaar nog zou bestaan', mijmert een blije Jef Van den Broeck.

'De voorzitters Floran Liekens, Louis Aerts, Marcel Geysen, Ludo Van Loy, Jef Van Steenbergen en Jos Van Echelpoel en mezelf hebben de club laten groeien tot wat ze nu is. Met als toppers onze succesvolle Krawatencross en de Belgisch Kampioenschappen in 2004 en 2016.

Dat hebben we allemaal te danken aan de tomeloze inzet van onze medewerkers, onze talrijke sponsors, het gemeentebestuur, andere diensten en de politie.

Onze supportersclub behaalde maar liefst 49 kampioentruien. Dat doet je iets.

Jullie schreven allemaal geschiedenis voor onze club : Danny Van Steenbergen, Paul Herygers, Erwin Vervecken, Katleen Vermeiren, Loes Sels, Kevin en Sanne Cant, Natalie Nyns, Dries Govaerts, Kaat Hannes, Arno Van den Broeck en Wout van Aert.

Wat zit er in de Lilse grond?
'Met zoveel kampioenen vraag je je af : wat is er zo speciaal aan de Lilse grond, de lucht, het water?
Eerlijk we weten het ook niet', lacht voorzitter Jef Van den Broeck. 'Met 14 bestuurleden gaan we bouwen aan de volgende 50 jaar.  Bedankt allemaal'.

Guy Verellen / NNieuws / foto's Mil Cambré.