Kasterlee is een nieuwe vereniging rijker : de VERSGENOTEN. Zij willen poëzie op diverse manieren in de streek promoten en de mensen doen glimlachen. Een eerste project startte zaterdag de Dag van de klant : Kasterliefs, Lichthartig en sentimenTielen waar meer dan 200 Kastelse handelszaken, vrije beroepen en gemeentelijke diensten aan deelnemen.

Initiatiefnemers Geert De Kockere (streekdichter) en Jaak Vissenaken (bibliotheekvrijwilliger) hebben samen met andere vrijwilligers, de gemeentelijke diensten toerisme, bibliotheek, cultuur en lokale economie én de middenstandsverenigingen een eerste VERSGENOTEN-project gelanceerd : Kasterliefs, Lichthartig en sentimenTielen.
 
Vanaf vandaag worden onder het thema "liefde" zoveel mogelijk handelszaken in Kasterlee in de kijker geplaatst. Op ramen, deuren en etalages is een liefdesgedicht (met een knipoog ! ) aangebracht van streekdichter Geert De Kockere op maat van de zaak of gemeentelijke dienst en waarbij dan zowel inwoners als bezoekers wat langer en met een glimlach kunnen blijven stilstaan... en binnenkomen. Het project is alvast een groot succes met maar liefst 206 gedichten ! Zo wordt groot Kasterlee één grote liefdesbundel van glas om door te wandelen. Handelaren die nog willen deelnemen voor de tweede ronde kunnen nog inschrijven.
 
Alle projecten om en rond poëzie in Kasterlee en omgeving zullen vanuit de nieuwe vereniging VERSGENOTEN vorm krijgen, groeien en permanent worden.
De Versgenoten zijn trouwens nog op zoek naar jonge mensen om bij hen aan te sluiten. De nieuwe verenigin heeft alvast een website (www.versgenoten.be) en een facebookpagina (www.facebook.com/versgenoten) opgestart.

Ideeën voor de toekomst zijn er alvast genoeg : gadgets, autostickers, samenwerking met fotoclubs en/of zangkoren, korte verhalen, gedichtenwedstrijd, placemats, gedichtenbundel, poëziezoektocht... Jo Stoop / Nnieuws.