Al 20 jaar biedt cultuurcentrum de Werft te Geel een ruim, divers en kwaliteitsvol programma met tal van disciplines zoals dans, theater, humor, concerten, expo's, school- en familievoorstellingen. Ook de senioren worden niet uit het oog verloren, zowel de individuele bezoeker als groepen en instellingen vinden gemakkelijk hun weg naar het centrum. 
De Werft zette het project Toegankelijke Cultuur op poten zodat ook liefhebbers met een beperking op een eenvoudige manier kunnen deelnemen. Bijzondere aandacht gaat ook naar projecten die een duidelijke link hebben met de context, de historiek en het erfgoed van de stad Geel.  
Bij het presenteren van al deze activiteiten, waken we over het artistieke niveau en de kwaliteit van de selectie, zodat een ruim publiek, tot ver buiten de regio, zich aangetrokken voelt om te komen kijken. De Werft neemt met betrekking tot beeldende kunsten een unieke plaats in het Vlaamse landschap in. Geen ander cultuurcentrum deed zo vaak andere grote tentoonstellingsmakers blozen! De identiteit van de 'barmhartige stede Geel', met zijn uniek model van 'gezinsverpleging', is vaak een rode draad geweest in de werking van de Werft.

De Werft is makelaar in samenwerkingsverbanden en steeds op zoek naar partnerschappen die het verschil maken. De Werft zet het spotlicht op tal van partnerschappen met Geelse verenigingen. Altijd op zoek naar meerwaarde! Zo ontstonden boeiende projecten in nauwe samenwerking met tal van Geelse actoren:Die Andere ThuismatchHobbelkindDe Nacht van het Culinair Genot, de streektaalprojecten De Platte Kwis, De Oavet van de Platte Klap en de legendarische expo's Y.E.L.L.O.W., Identities,  Middle Gate Geel '13… Er werd gestaag verder gewerkt aan een performant netwerk met actoren binnen de stad Geel, met vrijwilligers en met amateurkunstenaars en -last but not least- met tal van Geelse sleutelfiguren.

Niet alleen binnen de muren van de Werft brengen we cultuur op hoog niveau, maar ook buiten de spektakelzaal laten we van ons horen. Denk maar aan de Huiskamerconcerten, Cultuur op de Campus, Cultuur op Kot, voorstellingen in het Stadspark, in het Gasthuismuseum… 
Met de steun van veel vrijwillige handen weten we het publiek te enthousiasmeren en warm te maken om te kijken, luisteren en actief mee te doen.

Nog steeds werkt Cultuurcentrum de Werft verder aan de uitbouw van een kostbaar, uniek en authentiek verhaal. 

Tot ziens in de Werft

Tijdens het weekeinde van 20 en 21 september vieren we het twintigjarig bestaan van de Werft met een feestelijk programma, dat ongetwijfeld heel wat topmomenten zal toevoegen aan de levensgeschiedenis van ons gevierde cultuurcentrum.

Op zaterdag 20 september maken de leerlingen van de Geelse Academie voor Muziek, Dans en Woord en de Kunstacademie Geel het centrum onveilig metverrassende pop-ups
In de spektakelzaal van de Werft is er om 20u15 een spetterend optreden van The Million $ Sunrise, die met The Golden Fifties Revisited de ambiance van vervlogen gouden muzikale tijden evoceren. We sluiten de avond feestelijk af in de Waai, waar vanaf 22u Radio Modern/Radio Ultra Modern voor dansbare beats tot in de vroege uurtjes zorgen.

Op zondag 21 september wordt het stadspark omgetoverd tot een groot openluchttheater. Theater De Spiegel neemt de allerkleinsten tweemaal -om 11u en om 14u- mee op ontdekkingsreis naar de wereld van de insecten met hun muzikale voorstelling Bzzz’T. Om 16u is het de beurt aan Compagnie Frieda die met hun familievoorstelling Wereld, Einde van een zorgen voor een filosofische noot.

Zij gebruiken hiervoor een zeer eenvoudige taal, zodat alle leeftijden vanaf 8 jaar kunnen mee redeneren. Ondertussen presenteert, op de Markt, het internationale gezelschap van Cirqu’lation Locale hun show Second Life. Circus zoals het in de eenentwintigste eeuw moet worden gebracht. Ze brengen met een eigentijdse mix van circus, theater en beweging jong en oud in vervoering. Eveneens op het marktplein verzorgt het gezelschap Alles loopt op rolletjes een spetterend animatieprogramma voor kinderen. Naast deze voorstelling in twee oude woonwagens, kunnen de kids zich amuseren met oude volksspelen en zich laten mooi maken in de grime.

De jazzliefhebbers worden ’s avonds verwend met een optreden van het Dree Peremans jr. Trio op het podium van de Werft. De virtuoze ‘jazzcats’ Dree Peremans, Jos Machtel en Ewout Pierreux laten hun respectievelijke trombone, contrabas en piano jazzmuziek van de bovenste plank produceren.

Voor de gratis voorstellingen in de Werft en in het Stadspark is het wenselijk dat je vooraf je plaatsje reserveert.