Woensdag 25 februari organiseert het Lokaal Bestuur Geel in samenwerking met het Lokaal Overleg Kinderopvang een ronde tafel. Aan de hand van gespreksrondes wil het bestuur meer te weten komen over de vragen en bekommernissen van (toekomstige) organisatoren van opvang van kinderen van 0 tot 3 jaar. Ontmoeting en uitwisseling van informatie staan centraal.

Het lokaal bestuur is er zich van bewust dat er een tekort is aan opvangplaatsen in Geel. Het bestuur wil de sector ondersteunen en via de organisatie van deze ronde tafel nagaan hoe dit gerealiseerd kan worden. Alle huidige en toekomstige onthaalmoeders en organisatoren van kinderdagverblijven zijn welkom evenals iedereen die interesse heeft in dit thema.

Enkele experten van onder andere Kind en Gezin, KIKO, VVSG, werknemers- en werkgeversorganisaties zullen de avond bijwonen en de uitwisseling van informatie vanuit hun vakgebied verrijken.

Er zijn vier ronde tafels:
• vergunnings- en vestigingsbeleid
• nieuwe vormen van samenwerking
• de rol van het lokaal bestuur
• link met het Huis van het Kind

De ronde tafel gaat door op woensdag 25 februari om 19.30u in het Lokaal Dienstencentrum Luysterbos, J.B. Stessenstraat 69 (ingang woonzorgcentrum). Vooraf inschrijven is noodzakelijk. Mail je naam, organisatie, telefoonnummer en jouw voorkeur voor twee ronde tafels voor 20 februari 2015 naar lotte.vanhoof@spk.be.
meer info: Bengelbende, 014 56 73 45, bengelbende@geel.be