Guatemala, 2015 Maria, een 17-jarig meisje woont met haar ouders op een koffieplantage aan de voet van de actieve vulkaan Ixcanul. Zij plukt er koffiebonen onder toezicht van de Spaanssprekende ploegbaas Ignacio.

Maria is voorbestemd om met Ignacio te trouwen, terwijl zij hunkert naar een wereld "aan de andere kant van de vulkaan". El Pepe, een jonge plukker die naar de Verenigde Staten wil vluchten, lijkt haar de beste weg om haar doel te bereiken. Als Maria en El Pepe op een avond afspreken, krijgt hun plan een onverwachte afloop.

Sociale thriller

Deze Guatemalteekse  film  van  Javro Bustamante gaat over een jonge vrouw  die  opkomt  voor  zichzelf. Het is een sociale thriller over uitbuiting, bewustwording en rebellie,  waarbij  het  respect  voor  de Mayacultuur  centraal  staat.  De film werd overladen met prijzen, waaronder die van Beste Film op het Gentse Filmfestival en de Zilveren Beer op het Festival van Berlijn.

Toegang gratis

De toegang is gratis; je hoeft niet te reserveren. Na afloop kunt u gezellig iets drinken in de foyer. De opbrengst gaat naar Mondiale Vorming op School.

De filmavond is een organisatie van de ouderraad van kOsh Campus Scheppersstraat en de Derdewereldraad, in samenwerking met Ciné Horizon en het stadsbestuur.   Cc ’t Schaliken, Grote Markt 35, 2200 Herentals