Een echte test, een serieuze test. Op verplaatsing bij de derde in de stand, Dertig Plus Lier. Een ploeg, wel wat gehavend, met ervaring en toch enkele iets jongere spelers dan de naam zou doen vermoeden. Een ploeg met aanvallend talent vanuit alle hoeken van het veld: inside hun mannetje kunnen kloppen, een open shot binnen knallen, een sterke drive richting de basket, ... Een ploeg waar spelers en coach naar oplossingen zoeken en deze ook vinden. Ervaring dat dus komt bovendrijven op de juiste momenten. Eigenlijk simpelweg gezegd, een goede ploeg. De spelers van Herentals wisten wat er op het spel stond. Wekenlang is er gevochten geweest voor de eerste plaats. Wekenlang werd onderling tegen elkaar verteld dat het leuk was onverwachts ongeslagen samen met Dynamics op kop te staan. Dit wilden ze niet uit handen geven. Het is genieten van zo'n moment. Al het bovenvermelde kon en zou alleen maar voor een leuke wedstrijd zorgen in Lier. In het eerste kwarter startte Herentals met een goede defence. Toch was het Lier die via 2 driepunters Herentals de eerste minuten op achterstand zette. Onze spelers reageerden goed en konden via snel spel, vertrekkende vanuit goede verdediging, een eerste kloofje op het bord zetten. Na 10 minuten was het 12-21 in ons voordeel. Het tweede kwarter startte Herentals met enkele belangrijke missers langs aanvallende en verdedigende kant. Hierdoor maakten we het onszelf af en toe moeilijker dan het eigenlijk nodig was. Het tweede kwarter was eigenlijk een voorbode voor de rest van de wedstrijd. Steeds werd er geflirt met een grotere kloof, maar steeds vond Lier antwoorden waardoor er altijd een zenuwachtig sfeertje heerste. Een spannende wedstrijd was het resultaat van dit alles. Lier gaf niet op en Herentals kon geen grotere voorsprong bij elkaar spelen. Toch bleek de voorsprong die er in de eerste helft stond genoeg om de wedstrijd te kunnen afmaken. Spannend was het zeker, maar de spelers van Herentals hadden de wedstrijd in handen. Deze wedstrijd hebben ze laten zien een voorsprong, op verplaatsing bij een topper, in handen te kunnen houden. Na 7 wedstrijden is ons Herentals nog steeds ongeslagen, dit is en blijft een verrassing. Maar als je de ploeg ziet spelen en je ziet welke inzet deze jongens op het plein laten zien, dan is het zeker en vast niet onverdiend. Hopelijk kunnen we volgende week thuis tegen Spartacus weer rekenen op onze schitterende supporters, die ook in Lier talrijk aanwezig waren, en kunnen we in het KTA de 8 op 8 binnenhalen.Beste spelers, supporters en iedereen die er was, bedankt en tot volgende week.

kwarterstanden:

1ste kwarter: 12 - 21 2de kwarter: 14 - 14 3de kwarter: 16 - 14 4de kwarter: 13 - 20