Grapje voor de wedstrijd: Sinterklaas en zijn zwarten pieten waren de enigen die met een zak binnen mochten. De controles van de voetbalstewards volstonden om alle terreurdreiging tijdens Westerlo-Oostende weg te houden.

Laatste minuut: 90 minuten lang hadden de verdedigers van KVC Westerlo een secure en foutloze wedstrijd gespeeld. Tot die ene minuut in blessuretijd. De thuisverdedigers ontzetten de bal naar het midden van het veld waar de bezoekers de bal oppikten en richting Canesin stuurden. Overtreding op Canesin, snelle vrijschop en binnengekopt door Akpala. Zo snel kan het keren.

Bobke was hoe dan ook ontgoocheld met het resultaat. Zijn orders werden ondanks de slechte weersomstandigheden goed uitgevoerd. Het leverde geen punt op. Bobke moest na het laatste fluitsignaal heel wat spelers troosten. Ze zaten allemaal 'stuk' zoals dat heet.

Nooit was de wedstrijd van volgend weekend tussen OH Leuven en Westerlo zo belangrijk. Meer dan een zespuntenmatch! Coach Ferrera van OHL kwam zondagavond alvast Westerlo scouten.