Onze redactie ontving van Nick Verhoeven het diensthoofd van het cultuurcentrum in Herentals een reactie op het artikel over de misgelopen uitnodigingen bij de Nestorverkiezingen. De organisatoren met Frans Depeuter op kop zagen ondertussen ook al dat de fout bij hen lag. Frans Depeuter: "Een dertigtal adressen was nog niet in het e-mailbestand opgenomen. De mensen mogen dus nog gerust afkomen."

Toch even de reactie van 't stad: "Op 18/08/2016 verscheen er op de website nnieuws.be een artikel over de verdwenen uitnodigingen voor de Nestor-uitreiking van 2016.

In het artikel kwam volgende passage aan bod:

De plechtige uitreiking van de Nestor-prijzen 2016, de 10e editie, het tweede lustrum van zaterdag 20 augustus verloopt niet zonder problemen. Frans Depeuter, één van de laureaten en tevens co-organisator van het evenement, kreeg heel wat vragen van mensen die nog geen uitnodiging ontvangen hadden.

Frans ging nahoren bij de bevoegde stedelijke cultuurdienst die hem moest meedelen wat er met die uitnodigingen verkeerd gelopen is. Frans doet daarom een oproep aan mensen dat ze gerust mogen afkomen.

Het cultuurcentrum wenst hier op te reageren. Het Nestor-comité, dat sinds enkele jaren de uitreiking van de Nestor organiseert en hierbij financieel en logistiek ondersteund wordt door de stad Herentals, is volledig zelf verantwoordelijk voor het ontwerp, het drukken en het versturen van de uitnodigingen van de Nestor-uitreiking. Het cultuurcentrum heeft in dit proces geen enkel aandeel en begrijpt de uithaal van Dhr. Depeuter allerminst.

Het cultuurcentrum heeft de correcte gegevens gepubliceerd over de activiteit en de mogelijkheid tot inschrijving op haar website en de activiteit opgenomen in de nieuwsbrief, eveneens met vermelding van het correcte e-mailadres waarop geïnteresseerden zich konden inschrijven. De reden van het uitblijven van geïnteresseerde bezoekers is dus allerminst te wijten aan het cultuurcentrum.

Het cultuurcentrum geeft mee dat het van het Nestor-comité initieel een foutief e-mailadres doorkreeg, dat eveneens door het Nestor-comité zelf foutief aan de stadskrant werd doorgegeven. Mogelijk is dat de oorzaak van het tegenvallend aantal inschrijvingen."

Dank alvast om onze reactie op te nemen."

Nick Verhoeven
cultuurfunctionaris-diensthoofd