Naar jaarlijkse gewoonte organiseert de gemeente Grobbendonk een digitale week voor haar inwoners. Van maandag 24 t.e.m. vrijdag 28 maart 2014 zetten we de gsm, gps en tablet in de kijker. De activiteiten in het kader van de digitale week zijn gratis en richten zich zowel tot de absolute beginner als tot de occasionele gebruiker en de expert.

Programma: aan de slag met mobiele toestellen

Workshops (vooraf inschrijven noodzakelijk)

Werken met een klassieke gsm
Je brengt best je eigen gsm mee (geen smartphone). We oefenen het bellen, telefoonnummers opslaan, berichtjes versturen, ...
Wanneer: maandag 24 maart
 sessie 1: 9.00-10.00 uur
 sessie 2: 10.00-11.00 uur
 sessie 3: 11.00-12.00 uur
Waar: Sociaal Huis - zaal forum (Schransstraat 51, Grobbendonk)
Doelgroep: beginnelingen

Doe mee met onze moderne schattenjacht (geocaching)
We zoeken een schat in de buurt van het Sociaal Huis. Tijdens deze zoektocht leer je een draagbare gps kennen en ga je samen met anderen op stap. Wie vindt als eerste de verborgen schat?
Wanneer: dinsdag 25 maart - 13.00-16.00 uur
Waar: Sociaal Huis - zaal forum (Schransstraat 51, Grobbendonk)
Praktisch: De wandeling duurt ongeveer 30 à 45 minuten. Aangepast schoeisel en kledij voorzien. Er zijn 20 gps-toestellen ter beschikking.
Doelgroep: beginnelingen en gevorderden

Eerste stappen in tabletland: VOLZET!

Je maakt kennis met de iPad. Je leert surfen en e-mailen op de iPad. Je leert enkele eenvoudige apps downloaden uit de App Store. Elke deelnemer krijgt een iPad ter beschikking (maximum 20 exemplaren beschikbaar). Een unieke kans!
Wanneer: vrijdag 28 maart - 14.00-17.00 uur
Waar: Sociaal Huis - zaal forum (Schransstraat 51, Grobbendonk)
Doelgroep: beginnelingen

Hoe inschrijven?
De lessen en informatiebundel zijn volledig gratis, maar omwille van het beperkt aantal plaatsen is het belangrijk dat men voor deze workshops vooraf inschrijft bij het onthaal van het Sociaal Huis, Schransstraat 51 (9.00-12.00u), tel. 014 50 81 10 (9.00-12.00u) ,sociaalhuis@grobbendonk.be<mailto:sociaalhuis@grobbendonk.be>.

Opendeurmomenten

De deuren van 'Het Computerke' (het openbaar computerlokaal, Schransstraat 51, Grobbendonk) staan open voor iedereen op maandag 24 maart tussen 13.00 en 16.00 uur en op woensdag 26 maart tussen 13.00 en 16.00 uur. Tijdens deze opendeurdagen maak je kennis met ons "Tabletcafé". In een tabletcafé komen mensen samen om een praatje te maken, een drankje te drinken en natuurlijk om elkaar vragen te stellen over hun tablet. De deelnemers doen een beroep op elkaar. Er is ook steeds een begeleider aanwezig. Je mag je eigen tablet meebrengen of komen oefenen op de beschikbare toestellen. We verwachten zowel beginnelingen als gevorderden zodat we van elkaar leren en ervaringen kunnen uitwisselen.

Voor de opendeurmomenten hoef je niet in te schrijven. Je kan gewoon binnenspringen.

Gratis avondlezing

Een tablet: (n)iets voor mij?

Wat kan je allemaal doen met tablets? Zijn ze echt nuttig? En waarom zijn er zoveel soorten?
Op deze en andere vragen krijg je antwoord tijdens de infosessie. Een spreker maakt je wegwijs in de kenmerken en de mogelijkheden van deze mobiele apparaten. De toegang is gratis. Vooraf inschrijven is niet nodig. Iedereen ontvangt een infobundel en er zijn demotablets aanwezig. Een aanrader!
Wanneer: woensdag 26 maart om 20.00 uur
Waar: raadzaal gemeentehuis (Boudewijnstraat 4, Grobbendonk)