Blijft koning auto baas in het centrum van Wiekevorst of kiezen de Wiekevorstenaren volgende week dinsdag voor een groene belevingszone rond de kerk?

De inwoners van Wiekevorst mogen zelf kiezen voor welk plan ze kiezen en hoe het centrum van het dorp er in de toekomst gaat uitzien. Eén zaak staat vast: de verkeersdrempels verdwijnen.

Belevingsplein

Optie A voorziet meer rust en een belevingsplein rechts naast de kerkingang. Auto's kunnen in dat plan niet meer volledig rond de kerk rijden maar de Wiekevorstenaren krijgen ruimte om pal in het centrum activiteiten te ontplooiien. In deze optie zijn er 28 parkeerplaatsen.

Koning auto

De tweede optie geeft meer kans voor de auto. Die auto's kunnen in éénrichtingsverkeer rond de kerk blijven rijden. De belevingszone valt dan weg en de bushalte die in optie A voorzien was verschuift. Optie B voorziet in 36 parkeerplaatsen.

Stemmen

De Wiekevorstenaren krijgen een brief en kunnen dinsdagavond hun stem uitbrengen in het cultureel centrum van Heist-op-den-Berg. Indien er ruim verschil is tussen beide opties dan wordt de keuze gerespecteerd.