De Turnhoutse vestiging van het Provinciaal Documentatiecentrum Atlas, kortweg docAtlas, is verhuisd van de Patersstraat naar de Grote Markt. Ongeveer 6000 educatieve objecten - boeken, dvd's, cd's, educatieve spelen, cd-roms en tijdschriften werden verhuisd. Dinsdag 28 april gaan de deuren op de nieuwe locatie open voor het publiek. Leerkrachten, studenten, vormingswerkers en geïnteresseerden kunnen bij docAtlas materiaal ontlenen rond thema's als opvoedingsondersteuning, ouderenbetrokkenheid, Nederlands voor anderstaligen, leren omgaan met diversiteit en opvoeden tot wereldburgerschap. Elk jaar vinden zo'n 4.000 bezoekers de weg naar docAtlas Turnhout.

DocAtlas heeft een vesting in Antwerpen en Turnhout. DocAtlas Turnhout was wegens de verhuis gesloten van maandag 23 maart tot en met maandag 27 april. Voor de verhuis werd WEB vzw, een sociaal werkplaats, ingeschakeld.

"Na het vertrek van de hoofdhuurder op de Turnhoutse locatie in de Patersstraat, werd gezocht naar een nieuwe locatie. We vonden ruimte in één van onze eigendommen, de achterbouw van 't Steentje op de Grote Markt nr. 44 in Turnhout (ingang via grote poort). In hetzelfde pand huist ook de Dienst Toerisme van de stad Turnhout. Deze nieuwe locatie is ruimer dan de vorige. Het is ook centraler gelegen waardoor we hopen nog meer mensen aan te trekken. Met de hulp van WEB vzw is alles tijdig klaar geraakt om morgen onze bezoekers te ontvangen. Ik wens het hele docAtlas-team een goeie start op hun nieuwe werkplek!", aldus Peter Bellens, gedeputeerde voor Welzijn en Gezondheid in de provincie Antwerpen.

De vestiging in Turnhout biedt leermiddelen en vormingsmateriaal aan. De medewerkers begeleiden de bezoekers in hun zoektocht naar geschikt materiaal en op vraag wordt bijkomend advies verleend.

Dinsdag 28 april zijn alle boeken en leermiddelen uitgepakt en gaan ze weer open.

www.docatlas.be

Foto's :

1973 - kinderen verhuizen boeken uit de toenmalige bibliotheek.

2015 – gedeputeerde Peter Bellens, directeur Isabelle Vandenbergen verhuizen samen met enkele documentalisten het materiaal naar de nieuwe locatie