Vrijdagavond rond 18.35u werden interventieploegen van politie Neteland opgeroepen voor een man die de inboedel vernielde in het appartement van zijn ex-vriendin aan Stationsplein 14, rechtover het station.

Toen de politie ter plaatse kwam, bleek de 30-jarige Grobbendonkeaar  het appartement gebarricadeerd te hebben. Even later opende hij het raam aan de straatkant en kieperde de inboedel naar beneden. Hij gooide ook  verschillende projectielen, waaronder keukenmessen, bewust naar de politieploegen.

De buurt werd onmiddelijke afgezet en het gebouw gedeeltelijk geëvacueerd. De politie praatte op de man in, zonder enig resultaat. Hij trachtte brand te stichten, maar de brandweer kon het vuur meteen doven.

Toen de agressieveling even later een naastgelegen appartement binnendrong en ook daar de inboedel op straat begon te gooien,  bestormde de politie het gebouw en werd de man overmeesterd.

De 30-jarige man uit Grobbendonk werd gearresteerd en ter beschikking gesteld van het parket in Turnhout.

Politie Neteland had versterking gevraagd van de federale politiehelikopter die een tijdlang boven het Stationsplein cirkelde.

Ook kwamen interventieploegen van de politiezone Geel en Zuiderkempen assisteren.  De interventie van de Speciale Eenheden was uiteindelijk niet meer nodig.

Dirk Van Peer, commissaris woordvoerder : 'Er vielen geen gewonden. Wel werden er een 10-tal geparkeerde auto's beschadigd.  De inboedel van het betreffende appartement is totaal vernield.

Het team slachtofferbejegening van de lokale politie Neteland ontfermt zich over het slachtoffer, de ex-vriendin, en zorgt voor tijdelijke opvang. Het appartement is voorlopig onbewoonbaar.'

De agressieveling zou onder invloed van drugs geweest zijn.

Update ma. 2/5 om 06u : De man die vrijdagavond aan het Stationsplein met meubels en messen naar de politie gooide, blijft voorlopig in de cel. Dat besliste de onderzoeksrechter afgelopen weekend

Video J. Melis / foto rr / NNieuws.