Blikvangers op de Vlaamse Kampioenschappen Trampoline en Tumbling van dit weekend in Herentals worden de zusjes Britt, Nell en Anouk Caers. De dochters van ex-profvoetballer Thomas Caers, gymnasten van de organiserende club Corpus Sanum, kwalificeerden zich alle drie vlot voor deze eindstrijd. De tweeling Briit en Nell (12) vormen een duo, Anouk (14) springt met clubgenote Kato Vivijs.

Stressbestendig

De zussen zijn passioneel met trampolinespringen bezig maar ze leven speels en zonder druk naar het kampioenschap toe. “Grijpen we naast de medailles, dan is het maar zo”, zeggen Britt en Nell filosofisch. “We zijn nog jong en krijgen nog genoeg kansen om trofeeën te verzamelen.” “Op het B-niveau, waar ik zaterdag in aantreed, eindig ik altijd wel op een mooie plaats”, klinkt Anouk relaxed. Maar wees maar gerust dat ze zaterdag en zondag alle drie gefocust op de turnvloer zullen staan. De drie zussen zijn stressbestendig en erfden de sportieve en competitieve genen van hun vader.

Mooie sport

“Ze zijn gepassioneerd en erop gebrand om hun limieten te verleggen”, verzekert Thomas, die o.m. bij KVC Westerlo en St.-Truiden voetbalde. “Via hun mama Sofie deden ze eerst aan ballet, wat nu een voordeel is qua finesse en afwerking. We duwden ze niet in deze richting maar het is een mooie sport die ook je persoonlijkheid ontwikkelt. Je wordt gejureerd door volwassenen. Daar heb je toch wel wat mentale sterkte voor nodig.”

Spektakel beloofd

“Een perfecte salto of een schroef maak je niet alleen met je lichaam maar ook in je hoofd”, bevestigen de zussen. Ze beloven de toeschouwers alvast het nodige spektakel.  De Vlaamse Kampioenschappen Trampoline en Tumbling hebben plaats in het BLOSO-sportcentrum in Herentals. De wedstrijden beginnen zowel zaterdag als zondag om 9 uur en duren tot 20 uur.