Na de topprestaties op de Belgische kampioenschappen Trampoline stonden er de voorbije weken nog vele wedstrijden en activiteiten op het programma van de Herentalse Turnvereniging Corpus Sanum. Zo was er de 17° Memorial Bjorn Serneels, het Vlaams Kampioenschap C-niveau, de Coupe KBT, een eigen Dansshow in het Schaliken en nog een Internationaal Toernooi Trampoline in Zweden.

Meer dan 400 deelnemers uit 24 clubs namen deel aan de 17° editie van de Interclubwedstrijd Memorial Bjorn Serneels. Voor de thuisclub wonnen Robbe Eelen, Kato Vivijs, Nell en Anouk Caers goud op Dubbelmini. Op Tumbling was er een 1ste plaats voor Roos Desrumeaux en winnaars op Trampoline waren opnieuw Robbe Eelen, Anouk Caers, Rhodo Bervoets en Yoni Verdonck.

Het Vlaams Kampioenschap Trampoline en Tumbling ging door in Beveren en daar stonden op podium bij Dubbelmini Jill Goris (2°), Jorien De Peuter (3°), Robbe Eelen (2°) en Flor Avonds (3°). Op Trampoline was er een Vlaamse Titel voor Robbe Eelen en eremetaal was er voor Jorien De Peuter (2°). De Coupe KBT is een Nationale wedstrijd voor B-gymnasten die daags na het VK C op dezelfde plaats doorging. Een ganse dag joegen de Herentalse gymnasten op een overwinning. Ze kwamen er dicht bij met Kato Vivijs (2°) en Jarno Peeters (3°) op Dubbelmini. Op Trampoline lukte het weer net niet met Anouk Caers en Kato Vivijs (beide 3°). De laatste kans was er in het synchroon springen. Na de eerste reeks stond het duo Anouk & Kato op een 2° plaats. En was de 2-de reeks niet volledig foutloos hielden zij toch voldoende punten over voor een verdiende overwinning.

De dansgroepen van Corpus Sanum hebben vele leden en het niveau is verbazend hoog. Dat hebben zij bewezen op en formidabele show "Time and Space" in het cultuurcentrum 't Schaliken. Er stonden 2 vertoningen geprogrammeerd zodat iedereen de kans zou krijgen dit uniek spektakel bij te kunnen wonen. Een dikke pluim voor alle lesgeefsters en hun dansers van alle leeftijden en niveau's. Er kwam zelfs een heuse "Teletijdsmachine" aan de pas om trainsters terug op aarde en in deze tijd te brengen.

De Trampolineploeg van Corpus Sanum nam vorig weekend deel aan de Frivolten Cup in Herrljunga Zweden. Na de 1ste dag van voorronde waren alle 8 gymnasten van Herentals geselecteerd voor de finales op Dubbelmini. Op trampoline was enkel Anouk Caers (15-16 jaar) bij de eerste 8, al scheelde het voor Yoni Verdonck (open juniors) slechts enkele tienden van een punt. In de finalen streden de Corpus Sanum gymnasten mee voor de medailles. In de categorie -12 jaar won Marie Vermeiren verassend, maar verdiend brons. In een sterk bezette reeks Open-juniors strandde Yoni Verdonck eervol op een 2-de plaats. De beste prestatie kwam ongetwijfeld van Belgisch kampioene Nell Caers bij de 13-14 jarigen. Ze kon zich zelfs een landingsfout veroorloven en dan nog het goud pakken. Een mooie afsluiter van een lang en bijzonder goed seizoen voor de wedstrijdgymnasten van Corpus Sanum. De recreatieve turngroepen hebben eind deze maand nog de brevettendag.

Foto : Corpus Sanum-team in Zweden