Sinds 1 juni zit Drukservice Impressa in de Greesstraat 13 in plaats van op het voormalige nummer 11. Niets om trots op te zijn, maar waar het precies 50 jaar hier gevestigde grafische bedrijf wél trots op is, is dat het zijstraatje parallel met de drukkerij 'Kempenland' zal gaan heten.

En dat is waar het voor Drukservice Impressa allemaal begon. Het was Laurent Bongaerts, overgrootvader van de huidige zaakvoerders, die weekblad Het Kempenland opstartte en meteen veel abonnees aantrok.

Vooral de jaren '60 waren bepalend, want het blad werd toen één van de eerste succesvolle reclamebladen van België. In 1967 vestigde de ondernemende familie zich in de Greesstraat, waar vandaag de vierde generatie familiaal ondernemerschap timmert aan een weg van innovatie en diversificatie van het aanbod.

De stad Herentals bracht recentelijk heel wat wijzigingen aan in straatnamen en huisnummers. Daarom wijzigt het huisnummer van Drukservice Impressa naar Greesstraat 13 in plaats van de vroegere nummer 11. Dit kadert in een grootschalig project dat in verschillende fases zal verlopen. In sommige straten in de stad kwamen huisnummers meermaals voor, andere straatjes droegen dezelfde naam, wat voor veel verwarring en onduidelijkheid zorgde.

Het straatje naast het bedrijf werd vaak ook verwarrend Greesstraat genoemd. Bovendien hadden de hulpdiensten moeite om snel de juiste bestemming te vinden. In het kader van duidelijkheid en veiligheid zijn er heel wat adreswijzigingen reeds doorgevoerd, of nog op til. Sinds 1 juni kunnen we met enige trots aankondigen dat het bewuste kleine straatje naast de drukkerij 'Kempenland' is genoemd.

Ongeveer 5000 woningen en bedrijven krijgen te maken met dergelijke adreswijziging. Tegen 2018 zou de volledige operatie van de stad Herentals achter de rug moeten zijn.

Heel wat bedrijven hebben te maken met toch wel wat administratieve rompslomp. Documenten dienen aangepast te worden, leveranciers, klanten en banken moeten geïnformeerd worden en verwarring moet ten allen tijde vermeden worden. Drukservice Impressa weet als geen ander hoe dringend het is om briefpapier, enveloppen en ander zakelijk drukwerk onmiddellijk te (her)drukken met de enige juiste gegevens.

Speciaal voor bedrijven die te maken hebben met de adreswijzigingen stelde Drukservice Impressa pakketten samen om in geen tijd voor die noodzakelijke update te zorgen. Hieromtrent worden gerichte acties gedaan naar betrokken bedrijven, zodat de hinder voor iedereen beperkt kan blijven.

Drukservice Impressa nv Greesstraat 13,  Herentals t 014 28 55 55 www.impressa.be