DTL CVO Herentals blijft haar aanbod aan cursussen vernieuwen. Op 21 maart starten heel wat nieuwe cursussen die een breed publiek aanspreken.

SNOEIEN
Bespaar geld door zelf je eigen tuin vakkundig te snoeien.
In deze cursus leer je hoe een plant reageert op snoei en welke invloed het snoeitijdstip heeft. Alle basisregels worden grondig uitgelegd en toegepast, waarbij we veel oog hebben voor het ergonomisch en veilig gebruik van het snoeimateriaal.
Iedereen kan de basis snoeitechnieken leren toepassen en beheersen.
Startdatum: zaterdag 21 maart.


TUINONDERHOUD VOORJAAR
Na een lange, koude winter komt de tuin weer tot leven en jeuken onze handen om aan de slag te gaan. Het moment is aangebroken om jouw tuin voor te bereiden op een nieuw groeiseizoen: verwijderen van oude plantenresten, bladeren harken, bloembollen planten, de gazon bemesten en verticuteren, de borders mulchen, een komposthoop opzetten, terrassen ontmossen en siergrassen snoeien.
Leer het allemaal met kennis van zaken in deze praktische cursus. Je kan met al je tuinvragen terecht bij onze ervaren docenten.
Startdatum: zaterdag 21 maart.


JE EIGEN KRUIDENTUIN AANLEGGEN
Kruiden kweken in je eigen tuin is niet alleen mooi en plezierig maar ook erg handig, want je kan op elk moment je favoriete kruiden plukken. Het vroege voorjaar is het ideale moment om je kruidentuin aan te leggen.


Een kruidentuin oogt mooi in elke tuin en ook op het balkon of terras kunnen de kruiden in bakken of potten geplant en gezaaid worden. Het kruidenassortiment is ongelooflijk uitgebreid. Om met deze opleiding te starten heb je geen voorkennis of plantenkennis nodig. We beginnen met een aantal basiskruiden, leren waar we de kruiden moeten plaatsen en stellen een teeltplan op. We bewerken de grond met gebruik van verschillende gereedschappen en materialen. Vervolgens kunnen we kruiden planten, zaaien, stekken, scheuren, oogsten en drogen.


In deze cursus leer je alle basishandelingen om een mooie kruidentuin aan te leggen.
Startdatum: maandagavond 23 maart .


BASIS BARBECUE
Een basiscursus waarin je leuke en verrassende BBQ-gerechten leert klaarmaken met groenten, vis, vlees en gevogelte. Een waaier aan technieken komen aan bod waarbij het een ware zoektocht wordt naar de beste smaken en bijpassende side dishes.
Startdatum: zaterdag 21 maart.


NAAIEN VOOR DUMMIES
Naaien is hip. Haal je naaimachine boven, koop een leuk stofje of gebruik afgedankte kledij om jouw creativiteit te laten zegevieren. In deze module maak je kennis met de basistechnieken van knippen, stikken, naaien en strijken. Je leert werken met verschillende machines en past de basistechnieken in eenvoudige werkstukken toe: knuffel, tas, kussen, keukenschort, trui en eenvoudige rok. Er is geen voorkennis vereist, want we leggen alles uit van naaldje tot draadje.
Startdatum: zaterdag 21 maart 2015

Alle informatie en online inschrijvingen via www.dtl.be

DTL secretariaat : Kerkstraat 38, 2200 Herentals, tel. 014/232370, info@dtl.be