Het Agentschap Wegen en Verkeer heeft de verkeersportieken aangepast in de buurt van de Baileybruggen in Mol-Postel. De ingrepen moeten vermijden dat vrachtwagens de historische bruggen nog oprijden of er zich vastrijden.


Op de bruggen geldt een strikte tonnage- en hoogtebeperking, maar nogal wat vrachtwagenchauffeurs negeren ze en kunnen zo de bruggen beschadigen.
 
Op de verkeersportieken op de laatste kruispunten voor de Baileybruggen (Den Diel en Zilvermeerlaan) hingen al verbodsborden voor vrachtwagens van minstens 3,5 ton.

Meteen daaronder werden nu ook de borden “uitgezonderd plaatselijk verkeer” toegevoegd. De politie kan daardoor voortaan gerichter ingrijpen wanneer een te zwaar voertuig het verkeersportiek voorbijrijdt.

Voor alle duidelijkheid: voertuigen van minder dan 3,5 ton mogen uiteraard nog gewoon door, ongeacht plaatselijk verkeer of niet.
 
De verkeersportieken werden geplaatst in november vorig jaar. Kort na de plaatsing raakten ze al beschadigd door te hoge voertuigen. Op de portieken werden daarom ook gearceerde borden geplaatst, waardoor ze nu duidelijker opvallen.