Een winkelier in het Duitse Essen was het beu dat heel wat bezoekers van zijn cadeauwinkel enkel maar wat kwamen rond kijken. Daarom heeft hij besloten om voortaan 2 euro entreegeld te vragen aan iedereen die binnenwandelt.

"Kostbaar tijdverlies"

Wie de winkel van Michael Pütz in Essen binnen komt, wordt onmiddellijk gewaarschuwd dat hij daarvoor 2 euro zal moeten neertellen. Koopt de klant vervolgens niets, dan is hij het geld kwijt. Bij een aankoop krijgt de klant het geld wel terug. "Je moet weten dat ik overdag nog aan leveringen werk.

Als hier iemand een kwartiertje komt rondkijken en ik kan niet doorwerken, dan stijgt de druk nog verder. Het is kostbare tijd die ik verlies", legt Pütz de reden achter zijn beslissing uit aan de Duitse krant Die Welt.

Pütz krijgt vanuit bepaalde hoeken steun voor zijn actie, vooral dan van andere winkeliers die het tevens beu zijn om een uitstalraam te zijn voor online winkels als Amazon. Andere gebruikers op Facebook zijn minder mild. "Men gaat toch kijken bij verschillende winkels voor men iets koopt! Ik vind dit afzetterij! Hopelijk wordt het verboden of krijgt hij nog weinig klanten over de vloer", klinkt het in een post op Facebook.

Pütz is in ieder geval verrast dat sommige bezoekers er voor kiezen om het entreegeld gewoon neer te tellen, terwijl ze in ruil evengoed een kleine aankoop zouden kunnen doen. (retaildetail)