In zijn nieuw boek 'Spion in de hemel' laat Herentalsenaar Koen Lievens zijn fantasie de vrije loop. In zijn bekende snedige stijl maakt hij komaf met een aantal heilige huisjes. 'Spion in de hemel' is een bourgondische satire van 81 pagina's waarin niets menselijk vreemd is aan God en de duivel. Satan wil de macht van God in de hemel overnemen en probeert dat met de hulp van een aardse spion. Die lijkt verdacht veel op een buurvrouw van de schrijver.

Nidane treft tijdens haar hemels verblijf o.m. Eddy Wally, Bobbejaan Schoepen en Whitney Houston aan. Er is ook een hoofdrol weggelegd voor Charles Darwin. Alle hemelbewoners hebben aardse trekjes. Zo is God verslaafd aan Duvel en hebben de apostelen steevast ruzie bij het kaarten.

'Waar ik de fantasie haalde, ik weet het ook niet', aldus de auteur. 'Feit is dat mijn vader, een godsdienstwaanzinnige, zich wellicht omdraait in zijn graf. Mijn Nederlandse uitgever liet het boek vier jaar in de schuif liggen, uit schrik dat het zou choqueren.

Maar zijn zoon zag er de potentie toch van in. Vergelijk het misschien met 'Mieke Maaike's obscene jeugd' van Louis Paul Boon, dat diens toenmalige uitgever ook niet wilde drukken.'

De Duvel is al besteld. 

Te koop bij Standaardboekhandel.

Foto : Koen Lievens met zijn nieuwe boek / Van the Man / NNieuws.