In het Duvel Depot in Puurs kan je momenteel Duvel drinken van de tap, en ook in het buitenland is de kans groot dat jouw biertje niet uit een flesje maar van het vat komt. Toch zijn er voorlopig geen plannen om de getapte Duvel aan te bieden in de Belgische cafés.

Al enige tijd wordt gespeculeerd over de komst van de getapte Duvel in België. Momenteel wordt het biertje in de Belgische cafés uit het flesje geschonken, maar in verschillende andere landen komt de Duvel vaak van het vat. Dat is onder meer het geval in Frankrijk, Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Amerika.

En dat is geen toeval. De Duvel op vat werd speciaal ontworpen voor de buitenlandse markt, zegt woordvoerster Debby Wilmsen. "In het buitenland heb je een sterke tapcultuur. Veel bieren worden daar dus van het vat geschonken en niet uit het flesje. Net daarom was het interessant voor ons om ook Duvel van het vat aan te bieden."

Glascultuur
In België daarentegen worden de bieren voornamelijk uitgeschonken uit flesjes. Plannen voor de Belgische markt zijn er voorlopig dan ook niet. "Hier hebben we een echte glascultuur. Daarnaast vraagt de getapte Duvel ook een aparte tapinstallatie, en veel Belgische cafés hebben daar de ruimte niet voor. Zij hebben doorgaans wel frigo's waar je de flesjes in kan zien staan, dus dat maakt het voor hen ook minder interessant."

Wie toch graag eens een getapte Duvel wil drinken, kan wel terecht in het café van de brouwer in Puurs, het zogenaamde Duvel Depot. Daar kan je iedere vrijdag vanaf 14 uur terecht voor een Duvel van het vat.

Verschil met een Duvel van het flesje zou er alvast niet zijn. "Het gaat over identiek hetzelfde productieproces, en dus over identiek hetzelfde product."(pb Duvel)