Tijdens het weekend van 30 oktober voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) gedurende twee nachten onderhoudswerken uit op de aansluiting van de E313 naar de Antwerpse Ring (R1). Vanaf Antwerpen-Oost wordt er gewerkt tot aan de afrit Borgerhout (3) in de richting van Gent. Het doorgaand verkeer op de Ring ondervindt geen hinder door deze werken.

Twee nachten werk

Het wegdek op de aansluiting van de E313 naar de Ring is in slechte staat. Op verschillende plaatsen wordt daarom het asfalt vervangen. Om de hinder voor het verkeer zo klein mogelijk te houden, wordt er enkel 's nachts gewerkt. De eerste nacht beginnen de werken op vrijdagavond 30 oktober om 21u en duren tot zaterdagochtend 09u.

Dan wordt het wegdek gefreesd en worden de onderlagen asfalt geplaatst. Tijdens de tweede nacht, van zaterdagavond 31 oktober 21u tot en met zondagochtend 10u, worden de toplaag asfalt en de wegmarkeringen aangebracht.

Omleiding via complex Deurne

Overdag blijft de aansluiting open en kan het verkeer gewoon over het gefreesde wegdek in de werfzone rijden. Er geldt wel een snelheidslimiet van 70 km/u. De afrit 17 van Antwerpen-Oost naar Borgerhout (Turnhoutsepoort) blijft steeds beschikbaar.

's Nachts wordt de oprit naar de Ring richting Gent afgesloten. Het verkeer dat van de E313 komt en de Ring wil oprijden richting Gent wordt omgeleid via de R1 richting Nederland en neemt de eerstvolgende afrit in Deurne (2). Net voor het kruispunt met de N120 aan het Sportpaleis rijdt het verkeer dan over een dienstweg om vervolgens terug de oprit te nemen naar de R1 richting Gent.

In de nacht van zaterdag op zondag wordt er nog op de E313 ter hoogte van het rondpunt van Wommelgem een kortstondige herstelling uitgevoerd. Tussen 24u en 02u is daar in de richting van Antwerpen enkel de linkerrijstrook beschikbaar voor het verkeer. Tekening © AWV.