Tussen Zandhoven en Grobbenonk, op de E313, gebeurde deze namiddag een ongeval met een vrachtwagen. Er is aanzienlijke file in de richting Hasselt, in de andere richting staat ook een kijkfile.

Door een noodstop van een truck,  reed die tegen hoge snelheid in op een aanhangwagen met container. De cabine was totaal vernield,  de chauffeur geraakte zwaargewond en werd naar het AZ Herentals gebracht.

Brandweer Kempen post Grobbendonk en van Zandhoven bevrijdden het slachtoffer.

Update Belga :

Tot anderhalf uur aanschuiven op E313 na ongeval met twee vrachtwagens :

Op de E313 richting Hasselt staat donderdagavond een kilometerslange file nadat 2 vrachtwagens in een kop-staartaanrijding betrokken raakten ter hoogte van Herentals-West. Dat zegt het Vlaams Verkeerscentrum, dat bestuurders aanraadt de omgeving te vermijden en over langere afstand om te rijden via Brussel.

De rechterrijstrook blijft allicht nog de hele avondspits versperd omdat het takelen bijzonder moeizaam verloopt. De wachttijden lopen op tot anderhalf uur.

Bij het ongeval raakte een van de vrachtwagenbestuurders gewond, maar vooral het afhandelen zorgt voor hinder. Een van de vrachtwagens had graniet mee als lading, wat erg zwaar is en dus niet eenvoudig over te laden valt vooraleer er getakeld kan worden.

Bij de lading van het tweede voertuig lekken enkele vaten een olie -achtige substantie. Het reinigen van het wegdek zal daarom nog een hele tijd duren.