Op de E313 richting Hasselt is zaterdagmiddag rond 11.55u ter hoogte van Herentals/West Grobbendonk een wagen die in Antwerpen een politiecontrole ontvlucht was, op zijn dak beland. De wagen was even voordien aan de wegenwerken in Herentals al eens tot staan gebracht, maar toen slaagde de bestuurder er nog in te ontkomen door een agent aan te rijden.

De agent van de Antwerpse Wegpolitie is gewond naar het AZ Herentals gebracht, maar is niet in levensgevaar.

De politie heeft na de crash de twee inzittenden van de vluchtwagen kunnen arresteren, één van hen raakte eveneens gewond.  De gearresteerde is onder politiebegeleiding naar het AZ Herentals gebracht.

Gevaarlijke criminelen ingerekend

De achtervolging begon om iets na 11.30u in de buurt van het Sportpaleis. "Een alerte patrouille herkende een inzittende van een wagen als iemand die door onze diensten gezocht werd voor zware feiten", zegt woordvoerder Wouter Bruyns van de Antwerpse lokale politie. "Toen onze collega's tot controle van het voertuig wilden overgaan, reed de wagen tegen hoge snelheid weg."

De auto reed de E313 richting Hasselt op, maar moest halt houden aan werkzaamheden in Herentals. De inzittenden waren echter klaarblijkelijk niet van plan zich zomaar te laten inrekenen.

Ze vluchtten opnieuw weg en reden daarbij een politieagent aan door achteruit te rijden. De agent geraakte gekneld tussen de bumpers van beide voertuigen. De politie vuurde tijdens dat incident enkele schoten af ter hoogte van Geel-Oost, maar de wagen kon toch nog ontkomen.  De voortvluchtigen snelden de E313 op, nu richting Antwerpen.

Even later eindigde het avontuur voor de criminelen in de gracht van afrit Herentals-West Grobbendonk. Ze zaten gekneld in de wagen en konden op die manier alsnog worden ingerekend.

Paul Vervoort, woordvoerder politie Neteland : 'Het is een gecoördineerde actie geweest van lokale politie Antwerpen, de federale Wegpolitie en andere lokale politiezones.

Over de identiteit van het duo is nog geen informatie bekend. Het parket OM Antwerpen doet verder onderzoek.'  (Belga/ eigen berichtgeving).