Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) gaat in de nacht van donderdag 11 juni op vrijdag 12 juni een seinbrug over de E313/E34 verwijderen ter hoogte van de afrit Wommelgem in de richting van Hasselt/Luik. Om de hinder voor weggebruikers zoveel mogelijk te beperken worden de werken 's avonds en 's nacht uitgevoerd. Ter hoogte van de werken beschikt het verkeer tijdelijk maar over één rijstrook.

Hinder tussen 20.00 en 02.30 uur

De werken beginnen donderdagavond om 20.00 uur met het wegnemen van het rechterbord op de seinbrug. Daarbij worden de afritstrook en de spitsstrook afgesloten voor het verkeer. De afrit Wommelgem blijft wel steeds open. Om 21.30 uur wordt het linkerbord van de seinbrug weggenomen. Dan zijn de drie linkse rijstroken afgesloten en moet het verkeer tijdelijk over één rijstrook (de spitsstrook).

Om 23.00 uur wordt de seinbrug zelf verwijderd. Om dit veilig te kunnen doen, wordt de volledige snelweg richting Hasselt voor korte tijd afgesloten (ongeveer 15 minuten). Na die korte onderbreking moet het verkeer opnieuw over de spitstrook langs de werken passeren. Het einde van de werken is voorzien rond 02.30 uur 's nachts. Vanaf dan zijn alle rijstroken opnieuw open.

Galgpaal duidt voortaan afrit aan

De seinbrug, die zijn beste tijd heeft gehad, wordt vervangen door een zogenaamde galgpaal. Dat is een paal met een zijarm die langs de kant van de weg wordt geplaatst met daaraan een overhangend bord. De fundering van de paal werd reeds aangebracht. Over enkele weken, wanneer de fundering voldoende is uitgehard, wordt de galgpaal erop geplaatst.