Van woensdag 17 tot woensdag 31 augustus voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) werken uit op de Wechelsebaan (N153) in Lille. Ter hoogte van het op- en afrittencomplex Lille (21) wordt het wegdek van de brug over de snelweg vernieuwd.

Daarnaast wordt er ter hoogte van de op- en afrit richting Nederland een rotonde aangelegd.

Tijdens de werken zijn het op- en afrittencomplex en de brug over de E34 volledig afgesloten. Verkeer tussen Lille en Malle moet tijdens deze periode omrijden via Beerse.

Nieuwe asfaltlaag en aanleg rotonde
Het wegdek van de brug van de Gebroeders de Winterstraat/Wechelsebaan (N153) over de E34 is versleten en aan een grondige onderhoudsbeurt toe. Daarom wordt het asfalt van de brug en de aanloophellingen vernieuwd. Dit gebeurt tussen de kruispunten met Papendijk en Moereind.

Verder legt het agentschap ook een rotonde aan op de Wechelsebaan ter hoogte van de op- en afrit van de E34 richting Nederland. De ingreep zal de verkeersafwikkeling ter hoogte van dit kruispunt verbeteren en laat bussen van De Lijn toe om een keerbeweging te maken op de Wechelsebaan.

Op die manier kunnen mensen die gebruik maken van de carpoolparking snel en comfortabel overstappen op het openbaar vervoer.

Hinder en omleidingen
Tijdens de volledig duur van de werken zijn alle op- en afritten van het complex Lille afgesloten. Verkeer op de E34 komende van Nederland wordt omgeleid via het complex Zoersel (20), verkeer komende van Antwerpen wordt omgeleid via het complex Beerse (22).

Ook de Gebroeders de Winterstraat/Wechelsebaan (N153) is volledig afgesloten tussen de kruispunten met Papendijk en Moereind. Er wordt gewerkt tot in het midden van de kruispunten, maar ze blijven wel steeds open voor verkeer. Het verkeer op de N153 volgt in beide richtingen een omleiding via de N12, de N132 en de N140. Fietsers hebben steeds een doorgang langs de werken op de N153.

Weersgevoelig
De werken zijn sterk afhankelijk van het weer. Bij zeer nat weer kunnen ze niet doorgaan. In dat geval kan bovenstaande planning dus nog wijzigen.  Beeld AWV.