Een 40-tal vrijwilligers woonde  woensdag de vorming 'interculturele communicatie' bij. De meeste vrijwilligers zetten zich in voor één van de integratieprojecten in Mol. De grote opkomst wijst op de nood aan communicatie over taal- en cultuurgrenzen heen, een thema dat meer dan ooit actueel is.

Meer dan 80 vrijwilligers engageren zich om de vluchtelingen in het Zilvermeer een zinvolle dagbesteding aan te bieden, 18 vrijwilligers oefenen Nederlands met anderstaligen op Praatpunt en 56 vrijwilligers zetten zich in voor Babbelkousje en/of het PLUS-traject. Allemaal mensen die tijdens hun vrijwilligerswerk te maken krijgen met cultuurverschillen en taal.

Vluchtelingen en communicatie nieuwkomers

De vorming 'interculturele communicatie' bezorgde alle aanwezigen informatie over het traject dat vluchtelingen afleggen in België.

Daarnaast werd dieper ingegaan op het eerste contact met vluchtelingen en de manier waarop je best met elkaar communiceert. Met deze vorming willen het gemeentebestuur en het OCMW hun vrijwilligers extra ondersteunen.

Het diversiteitscentrum DoorElkaar Hivset en de dienst immigratie en onthaal van het OCMW begeleidden deze avond.