Gisteren werd in België en in Nederland de actie '1dagniet' georganiseerd. Eén dag zonder inbraken was het doel. Binnenlandse zaken riep inwoners op om initiatieven te nemen om diefstalpreventie, het melden van verdachte situaties en de aanpak van inbraken onder de aandacht te brengen. Initiatiefnemers konden ondersteuning van de politie vragen. In de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout werd op deze dag één inbraak vastgesteld in Meerhout. Er liepen vijf meldingen van verdachte situaties binnen.

Initiatieven op 11 december

Twee leden van het buurtinformatienetwerk Laar-Laarsveld in Geel, één van de 28 buurtinformatienetwerken in de politiezone, gingen in de namiddag op stap met de wijkagent en de diefstalpreventieadviseur van de politiezone. Hierbij hadden ze extra aandacht voor slecht beveiligde woningen. De bewoners ervan werden hierop attent gemaakt en kregen de kans om diefstalpreventief advies aan te vragen.

De politiezone organiseerde een extra controleactie in de vooravond, het tijdstip van de meeste inbraken. 

1dagniet 2015

De politiezone kijkt uit naar de actie '1dagniet' van 2015. Veiligheid is immers een gedeelde zorg van inwoners, bestuur en politie. Eenvoudige en goedkope maatregelen nemen ter bescher