Westel Musical brengt de nieuwe musical productie ‘Nunsense’ op de planken. Wanneer de Little Sisters of Hoboken ontdekken dat hun kok per ongeluk door een dodelijke voedselvergiftiging 52 zusters naar een andere wereld heeft geholpen, moeten ze als de bliksem geld zien in te zamelen om de begrafenissen te kunnen bekostigen. De beste manier lijkt een show te organiseren…

‘Nunsense’ is een hilarische musical over nonnen die een benefietavond organiseren. Deze geïmproviseerde avond verloopt natuurlijk niet zoals gepland en dit leidt tot heel wat lachwekkende situaties. Elke overgebleven non wil haar talenten tonen maar het is Moeder Overste die de lakens uitdeelt, of toch niet helemaal … Deze vrolijke musical wordt live ondersteund door een uitgebreid 17-koppig nonnenorkest bestaande uit strijkers, blaasinstrumenten, piano, keyboards en percussie.

Na  ‘I love you, you’re perfect, now change’, ‘The Scarlet Pimpernel’ en ‘Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat’, wordt ‘Nunsense’ de vierde musical productie van Westel Musical. Onze vereniging heeft de eer gekregen om de vernieuwde versie van de musical voor het eerst op te voeren in Europa.

Speeldata en info :

De voorstellingen vinden plaats op 3, 4, 10 en 11 oktober om 20u in de polyvalente zaal van Voortkapel – Westerlo (Stijn Streuvelstraat 11, Westerlo).

Tickets kan je reserveren op info@westelmusical.be of 0496 070 553 (elke dag vanaf 18u).

Heb je zin om ook eens mee te spelen in een musical ?

Laat het ons dan snel weten via info@westelmusical.be en misschien kan jij dan ook eens in de spotlights staan tijdens een volgende musical productie van Westel Musical.

Meer info over de musical ‘Nunsense’ :

Wanneer de Little Sisters of Hoboken ontdekken dat hun kok per ongeluk door een dodelijke voedselvergiftiging 52 zusters naar een andere wereld heeft geholpen, moeten ze als de bliksem geld zien in te zamelen om de begrafenissen te kunnen bekostigen. De beste manier lijkt een show te organiseren…

Enkele feiten over deze musical :

  • De musical won verschillende prijzen o.a. voor beste script en beste muziek,
  • het is nog steeds de tweede langstlopende Off-Broadway-show in de geschiedenis,
  • in totaal werd de originele productie ongeveer 8000 keer opgevoerd in verschillende landen en werd vertaald in 26 talen,
  • door het succes van deze show, werden er zes sequels en drie spin-offs voortgebracht,
  • het is een musical met veel humor en interactie met het publiek,
  • onlangs werd de hele musical vernieuwd en begint de show aan een revival. Westel Musical krijgt de eer om deze vernieuwde musical als eerste in Europa op te voeren. 

Muziek & Tekst      : Dan Hoggin

Regie                      : Carine Cools

Muzikale leiding    : Bart Pelgrims

Choreo                   : Hugues Dumoulin

Zang begeleiding   : Jef Goossens

 

 

Historiek van onze vereniging :

Westel Musical bestaat al sinds 2007 en werd opgericht door een 10-tal enthousiaste mensen die graag samen een musical productie wilden opvoeren. Het succes van de eerste musical 'I love you, you're perfect, now change!' was zo groot dat er besloten werd om nog meer musicals op te voeren.

Het aantal leden van de groep steeg en een tweede productie kon niet lang uitblijven. In 2009 brachten we het romantische en humorische verhaal van ‘The Scarlet Pimpernel’. Deze Broadway musical met prachtige muziek werd opgevoerd met een uitgebreid orkest. We dachten dat we onze grenzen niet meer konden verleggen met onze vereniging, maar toch is ons dit gelukt met onze volgende productie. Dankzij onze eerste producties, zijn we er in geslaagd om de opvoeringsrechten te verkrijgen van ‘Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat’. Deze musical van Andrew Lloyd Webber met een vertaling van Martine Bijl werd fantastisch. Vele bezoekers waren ongelooflijk enthousiast over hoe een amateur gezelschap deze musical op het toneel gebracht heeft. In 2014 hebben we de eer gekregen om de vernieuwde versie van ‘Nunsense’ te mogen opvoeren. Onze vereniging telt 25 leden.