U bent hier

Een Winkelbus, Marktbus of Eetbus voor minder mobiele inwoners

Mol
13.07.2017 - 13.47u
Door: Herman Gezelle

De Molmobiel brengt in de toekomst minder mobiele inwoners naar vooraf vastgelegde bestemmingen. Een bezoekje aan het warenhuis, een uitstap naar de dinsdagmarkt of eten in Ten Hove wordt zo voor hen opnieuw een haalbare kaart. Het project start met een zoektocht naar vrijwillige chauffeurs.

De ene dag zetten ze de Molmobiel in voor een ritje richting het warenhuis, de andere dag naar de dinsdagmarkt of naar het restaurant in Ten Hove. Ze toveren de bus dus even om naar een Winkelbus, Marktbus of Eetbus waarmee we inwoners naar vooraf bepaalde bestemmingen brengen. Het gaat altijd om kleine groepjes mensen die we samen vervoeren in een aangepaste wagen. Het busje haalt de mensen thuis op.

Opstart project
Het project gaat van start op 18 juli. Bedoeling is om in eerste instantie een pool van vrijwillige chauffeurs aan te werven die de oudere of minder mobiele inwoners vervoeren. Van zodra het vrijwilligersteam voldoende groot is, bepaalt het OCMW de dagen waarop het busje rijdt. Nadien kunnen inwoners ritten boeken.

Inspelen op mobiliteitsprobleem
Het project Molmobiel biedt een antwoord op het mobiliteitsprobleem van inwoners die door ouderdom of beperkingen geen gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer.

Mogelijk dankzij subsidies
Het project Molmobiel wordt mogelijk gemaakt dankzij impulssubsidies van de Provincie Antwerpen.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Webdesign door Intracto