IOK verdeelt de gele papiercontainers in Herentals tussen 9 en 23 juni.  Ieder gezin ontvangt een gele papiercontainer. Papier en karton verzamelen kan dus makkelijker en netjes.  En gratis.

Je moet dus niet langer op zoek gaan naar een geschikte doos en/of je moet het papier en karton niet meer samenbinden in pakketjes. Je container heeft wielen zodat je ook een volle container makkelijk naar de straat kunt rollen. Ook het werk van onze afvalophalers wordt minder zwaar.

Wind en regen vormen zo ook geen probleem meer gezien het papier en karton niet meer nat kan worden en niet meer kan wegwaaien.

Indien je af en toe  meer papier en karton hebt en dit niet allemaal in de gele papiercontainer krijgt, is het mogelijk om dit los naast de container aan te bieden. Het is niet de bedoeling dat er bij elke ophaling extra papier naast je container staat. Je kan geen papier en karton meer aanbieden zonder container.

De gele papiercontainer wordt gratis aangeboden door IOK Afvalbeheer.

Ook voor het papier dat je meegeeft, moet je niet betalen. De gele papiercontainers zijn gratis en blijven ook in de toekomst gratis. De papiercontainer blijft eigendom van IOK Afvalbeheer. IOK Afvalbeheer heeft het recht deze container opnieuw op te halen indien de container gedurende 1 jaar niet wordt gebruikt voor het aanbieden van papier en karton.