De volgende grote stap in het herstructureringsplan van kOsh (katholiek onderwijs stad Herentals) is sinds 1 september een feit. Vanaf nu zitten alle leerlingen van de eerste graad (A- en B-stroom) samen in campus Burchtstraat. De voorbije twee schooljaren werden de eerste groepen al naar deze campus verhuisd, maar nu is de beweging compleet. Alle leerlingen zitten nu samen, zowel de leerlingen van de A-stroom, als de leerlingen van de B-stroom, zowel de eerstejaars als de tweedejaars.

Zo kiest kOsh resoluut voor een brede eerste graad waar leerlingen zoveel mogelijk kunnen ‘proeven’ om dan uiteindelijk een juiste studiekeuze te kunnen maken. Bovendien doorbreken we hiermee voor de eerste graad ook de klassieke ‘schotten-perceptie’ tussen aso-bso-tso-kso.

Het is een project waar we vanuit kOsh heel erg in geloven en dat we de komende jaren ook willen doortrekken naar tweede en derde graad. Ook deze leerlingen zullen jaar na jaar dichter bij mekaar komen. Vorig schooljaar hadden we al het samenbrengen van alle aso-richtingen, dit schooljaar start de derde graad lichaamsverzorging in nieuwe lokalen aan de Sint-Jansstraat. In de loop van dit schooljaar zullen er trouwens op de campus 2de/3de graad nog heel wat renovatieprojecten lopen om volgende verhuisbewegingen mogelijk te maken.   Voor meer info: zie www.kosh.be.

Foto's archief Nnieuws.