Vlaamse, sportieve primeur te Heist-Op-Den-Berg.

Parkour, Freerunning en Tricking zijn drie relatief nieuwe sporten die vaak door elkaar gebruikt worden, en tot nog toe vooral buiten worden beoefend.

Bij Parkour is het de bedoeling om hindernissen in een stad zo snel en efficient mogelijk te overwinnen.

Bij Freerunning is het de bedoeling om diezelfde hindernissen so sierlijk en stoer te overwinnen, met bijvoorbeeld salto's of andere tricks.

Tricking doe je gewoon op een vlak stuk grond waarbij je zoveel mogelijk tricks na elkaar probeert te doen.

Al jaren botsten lesgevers/ oprichters Philippe Marchal. Beau-Jay Valgearen en Hans Poppe op dezelfde problemen: Een geschikte accomodatie vinden.

Collega's in andere steden getuigen van hetzelfde probleem. Er zijn voldoende turnruimtes die geschikt zijn, maar deze hebben vaak dezelfde problemen als de moderne maatschappij, namelijk dat alles dusdanig staat opgesteld dat het maar op één manier bruikbaar is.

Je kan de trampoline alleen maar op een bepaalde manier gebruiken, de rekstok alleen maar zo ... In de Blaze Urban Academy doen we het anders.

We zijn begonnen met het huren van een lege loods. Daarin bouwde we dan zelf hindernissen, kochten we wat materiaal en een aantal gebruikte matten aan. Hiermee is Blaze Urban Academy een feit. (enkele korte filmpjes en foto's tijdens de bouw kan je vinden op www.facebook.com/blazeurban)

Voor ons is het belangrijk dat we een omgeving creeren dat nauw aansluit bij de filosofie van de drie sporten: Vrijheid en creativiteit.

Leden die naar ons komen moeten zich uitgedaagd voelen en enkel beperkt voelen door wat hun lichaam op dat moment aan kan, niet door wat wij zeggen wat wel of niet mag.

Tijdens onze lessen bouwen we de basis bewegingen op van Parkour & Freerunning waar we al jaren les in geven. Daarna is het de bedoeling dat de leerlingen tijdens de vrije trainingen deze bewegingen oefenen en zo gebruiken om een stijl te onwikkelen dat hun eigen is.

De hindernissen worden regelmatig verplaatst en zijn zo gemaakt dat het geen ramp is als ze sneuvelen, alles dient om op te klimmen en op te springen.

Andere artiesten die met hun sport bezig zijn en een ruimte zoeken om wat extra te trainen zijn ook welkom tijdens de trainingen.

In het buitenland is dit een "Open Gym" concept al meer bekend en kan iedereen voor een paar euro gebruik maken van de accommodatie zonder heel de zaal voor zijn eigen te moeten huren.

Extra informatie:

www.blaze.be
www.facebook.com/blazeurban

Contact: Philippe Marchal - 0483 378 365

Adres zaal:
Mechelsesteenweg 1 / 36 A, Heist-Op-Den-Berg – Langs Autoglas, achterzijde Station

Opendeurdag:

Dit weekend is er een opendeurdag waarbij we ook collega's van andere steden en groepen hebben uitgenodigd. Het zal sowieso spectaculaire beelden en foto's opleveren.

Zaterdag 7 januari van 13.00 uur tot 21.00
Zondag 8 januari van 11.00 uur tot 19.00

Lessenaanbod :

De "gewone" lessenreeks die start vanaf maandag 13 januari. Het is ook mogelijk om tijdens een gewone les een opname te komen maken, op welke manier wij lesgeven.