Sociale bouwmaatschappij CV Zonnige Kempen uit Westerlo gaat morgen zaterdag haar nieuwe woningen in Viersel Watersportlaan officiëel inhuldigen. Met de komst van 15 nieuwe huurwoningen en 8 koopwoningen komt de sociale huisvestingsmaatschappij tegemoet aan de nood aan betaalbare huisvesting.

Op het terrein, waar vroeger een oude boerderij en bijhorende schuren stonden, werd een ambitieus project gerealiseerd. 23 woningen moeten tegemoet komen aan de toenemende vraag naar betaalbare sociale huur- en koopwoningen in Zandhoven. De werken startten in 2012.

Met de komst van de nieuwe woningen maakt Zonnige Kempen een grote sprong voorwaarts in haar sociale huurwoningaanbod in Zandhoven. Dat bleef tot op heden beperkt tot enkele woningen in het centrum van Massenhoven. Dankzij het recent opgeleverde project in de Watersportlaan wordt er heel wat vooruitgang geboekt. Directeur Luc Stijnen van Zonnige Kempen: “We zijn er in samenwerking met de gemeente in geslaagd in het centrum van Viersel duurzame woongelegenheden te creëren, zowel op huur- als koopbasis. Kleine en grote gezinnen, maar ook bejaarden vinden in dit project de mogelijkheid om zich thuis te voelen”.

En de ambities voor Zandhoven zijn nog niet gedoofd. Momenteel wordt er hard gewerkt aan nieuwe woongelegenheden in de Rector De Ramstraat en de Driekhoekstraat, ook gekend als ‘De Blokskens’. Zonnige Kempen blijft er immers naar streven om aangename en energiezuinige huisvesting aan te bieden in het hart van de gemeenten binnen haar werkingsgebied.

Zonnige Kempen vierde in december 2013 haar 50-jarig bestaan

In deze periode werden meer dan 2.400 woningen gebouwd in de gemeenten Berlaar, Herselt, Herenthout, Heist op den Berg, Hulshout, Vorselaar, Grobbendonk, Laakdal, Nijlen, Westerlo en Zandhoven.